Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според съдебно - медицинската експертиза Стефка не се е удавила

| обновено на 30.04.14 в 16:07

Няма начин Стефка Маджарова да е паднала случайно в канала край с. Йоаким Груево, сочат изводите на тройната техническо–медицинска експертиза. Тя бе  оповестена  на третия ден от процеса срещу обвиненият за убийството на бившата си приятелка  Владимир Костадинов. Почти невероятно е дори Стефка сама да е скочила,  защото за това се изисква огромно физическо усилие, непосилно за такова момиче, хипотетично предположиха вещите лица.  

Така практически те срутиха  защитната теза на Владимир, който в понеделник под клетва заяви,  че девойката се е подхлъзнала и паднала в буйните води на напоителния канал, а  самият той за малко да се удави,  докато се опитвал да я спаси. Това е невъзможно, отсякоха експертите.  Допълнително, медицинското заключение  гласи,  че смъртта на момичето е настъпила твърде бързо, което не се случва при „обикновено” удавяне. 

Доказателство за това са хистологичните проби от белите дробове, които  биха били наситени с вода, обясни медицинският експерт. Фактите  водят до извода, че  Стефка е загинала на друго място и в никакъв случай не се е удавила случайно. Заключенията – технически и медицински, са единодушни за това, като ситуацията е потвърдена и от специално проведения следствен експеримент. 

Изводите от него са, че  дори човек без всякакви плувни умения  би се задържал няколко метра на повърхността без да потъне, при това тогава каналът е бил обрасъл с гъсти храсти,  които доказано спират човешкото тяло. Така то не би могло да бъде повлечено от водите, колкото и буйни да са били те във фаталната нощ, смята комисията от  вещи лица,  които са извършили експерименти  както с предмет, така и с трениран водолаз.  

Предполага се, че съдебно-медицинската експертиза ще има решаващо значение  за изхода на делото срещу  Владимир Костадинов, който настоява,  че е напълно невинен за смъртта на бившата си приятелка Стефка Маджарова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23