Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на търговци от подлеза на Централна гара пред областната управа в Пловдив

| обновено на 19.05.14 в 13:42

На пореден протест се събраха търговците от подлеза на Централна гара. Пред сградата на областната управа те отново настояха за яснота около ремонта на съоръжението и за решаване на проблемите им.  Хората са възмутени от начина, по който искат да бъдат изгонени и затворени магазините, въпреки че имат изрядни договори. Според търговците  се подготвят нови масивни заграждения като тунел от плоскости  за пешеходците на около 40 см пред обектите, което означава тоталната им  изолация от клиентите. 

Областният управител Венцислав Каймаканов разговаря с протестиращите и  заяви, че разбира недоволството им, защото защитават работните си места. Той обаче  подчерта, че не е в правомощията му да оспори решение на комисия за поставяне на обезопасителни  заграждания, етап от авариен ремонт


Проблемът на търговците заради ремонта на подлеза  беше акцент  и  на днешния Областен съвет за тристранно сътрудничество.Според Петър Гаджев, председател на секцията на КТ”Подкрепа” и представител на наемателите казусът е сложен,  но чакат развитие и отговори от компетентните органи, включително от прокуратурата. Петър Гаджев каза още, че в ситуацията единствените потърпевши до сега са наемателите на търговски обекти в жп подлеза, затова хората са готови  на нови протести. 

Припомням, недоволството на търговците е заради металните заграждения пред търговските им обекти. Те бяха поставени по разпореждане на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, която обави, че започва ремонт на подлеза. Като причина се посочват неизправности в техническото състояние на съоръжението, канстатирани при проверка от служители от „Безопасност на превозите“.

Преди един месец наемателите на магазини в позлеза отново протестираха. Техни представители се срещнаха и с областния управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, който обаче не зае страна по казуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41