Близо 2 000 кандидати на предварителните изпити в ПУ

Общо 1903 кандидат-студенти са се записали за предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“. Това съобщават от Университетския информационен център. Предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“ по традиция се провеждат през месец юни. Тази година първият от тях е и най-масовият - по български език. Той е насрочен за 2 юни и на него ще се явят 1134 кандидати. На следващият ден в изпита по история на България ще участват 324 души.

Положилите успешно предварителните конкурсни изпити могат да участват в общото класиране, ако отговарят на условията за кандидатстване и подадат съответните документи в утвърдените срокове: от 17 юни до 2 юли в университета, в бюрата по градове или по интернет (през сайта http://www.uni-plovdiv.bg).

Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 19.01.20 в 08:14

Ремонт затваря част от западното платно на бул. "Цар Борис Трети"

Поради авариен ремонт на водопровод днес от 08:00 до 16:00 часа се затваря  за  движение  западното  платно  на  бул. „Цар Борис III Обединител”  в  участъка  от  ул. „Цанко Дюстабанов” до Сточна гара. Това съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Ремонтът налага се промяна в маршрутите  на автобусните  линии  с номера 1, 4,..

публикувано на 19.01.20 в 07:57

Първа жертва на свинския грип в Смолян

51-годишен мъж от село Борино е починал от свински грип в болницата в Смолян.  Мъжът е бил приет от началото на годината в интензивното отделение на смолянската болница с вирусна пневмония и поставен на изкуствена вентилация. Болният е починал в четвъртък след настъпили усложнения, потвърди директорът на многопрофилната болница за активно лечение д-р..

публикувано на 18.01.20 в 20:20

Мъж почина, след като се запали край Асеновата крепост

Сигналът за трагичния инцидент е подаден до районното полицейско управление в 7 часа и 20 минути сутринта.  Тогава пловдивчанин минавал с джипа си между селата Лясково и Яврово. Видял, че от паркиран автомобил излиза дим и  спрял  да помогне. От димящия автомобил излязъл човек, обхванат в пламъци.  Свидетелят се опитал да загаси пламтящия..

публикувано на 18.01.20 в 17:10

Асеновград отбеляза 142 години от Освобождението си

С поклонение и полагане на венци пред паметника на генерал Дандевил Асеновград отбеляза 142 години от Освобождението на града от османска власт.   В  официалната церемония участваха почетна рота и представителен духов оркестър на пловдивските Военновъздушни сили, а  м естните свещеници отслужиха заупокойна  молитва.  В тържественото..

обновено на 18.01.20 в 15:42