Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновград остава без спешно отделение, натрупало 200 000 лева загуби

| обновено на 28.05.14 в 19:31

Закрива се спешното отделение на многопрофилната болница за активно лечение в Асеновград. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков. 

Решението е взето единодушно от Медицинския съвет на болницата, а крайната мярка е заради регистрираната рекордна загуба на Спешния портал от над 200 хиляди лева през миналата година. На лекарите и медицинските сестри ще бъдат предложени други работни места, ако те желаят да останат на работа в болницата, уточни д-р Червенков.

Новината бе оповестена на днешната сесия на местния парламент по време на дебатите за финансовите показатели на общинското дружество за миналата година, което регистрира загуба в размер на 108 хиляди лева и бе изненадваща дори за общинските съветници.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спрян ВиК ремонт изведе на протест живеещи в пловдивския район "Южен"

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се подменят..

публикувано на 12.08.24 в 10:15

Горещо в цялата страна, в Пловдив 37°

Новата седмица започва със слънчево време, а максималните температурите ще са с няколко градуса по-високи от последните дни и ще са между 34° и 39°. Жълт код за високи температури днес издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи з а цялата страна . Днес времето ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните райони -..

публикувано на 12.08.24 в 08:41

Протест пред парламента срещу политизацията на МВР

Полицаи от цялата страна се събират на протест в София. Пред сградата на Народното събрание те ще изразят недоволството си от: „безпрецедентен опит за употреба на министерството на вътрешните работи.“  Служителите на реда са категорични, че "МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки".  Очаква се на площада да се съберат не само служители..

обновено на 12.08.24 в 08:29

Военно занятие по алпийска подготовка в центъра на Смолян

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка. Военнослужещите ще разиграят занятието от 9 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян.  Ще бъдат демонстрирани алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”. Ще бъде показано алпийско оборудване и на въоръжение: АК, ПК, пистолет „SIG..

обновено на 12.08.24 в 08:28

Предстои зрелищен звездопад, днес е пикът на метеорния поток "Персеиди"

Днес е максимумът на метеорния поток "Персеиди" за тази година. Той ще настъпи от около 16 до 19 часа. Луната е едва в първата си четвърт, няма да свети силно и звездният дъжд ще може да се наблюдава добре. Специалистите съветват наблюдението да бъде сред природата, далеч от светлините на населените места. "Персеиди" е интензивен поток с..

публикувано на 12.08.24 в 08:22