Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 3 г. затвор за счетоводителката Анна Парпарова

Поредна присъда получи скандалната пловдивска счетоводителка Анна Парпарова, обвинена за данъчни престъления. Днес съдът я наказа с три години затвор при първоначален строг режим и глоба  в размер на укритите от нея  данъци.  

В периода  от 2008 до март 2011 г. като  счетоводител на  фирмата „Хриспетров” ЕООД от  с.Йоаким Груево, е заобиколила плащането на над 113 хиляди лева ДДС чрез множество фалшифицирани документи. Делото се разгледа по съкратената процедура, при която подсъдимата се призна за виновна и получи  по-ниско наказание.  

Това е поредна присъда за Анна Парпарова, която в началото на януари тази година получи други  три години затвор, също за ДДС измама за повече от 170 000 лева, фалшифицирайки  счетоводството на  на фирма „Шерифов” от с. Устина. Срещу нея се водят общо осем дела за различни счетоводни и данъчни  измами.  Днешното  решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гасят последните тлеещи огнища край Златосел и Свежен

Около 100 пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местно население и днес участват в потушаването на пожара във вилна зона "Дондуково", между брезовските села Златосел и Свежен. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив, старши комисар Васил Димов.  По думите му,..

обновено на 13.08.24 в 10:28

Неистова жега до 40 градуса прогнозират за днес

В 18 области е обявен оранжев код заради високите температури, а в останалите 10 жълт код. Максималните температури ще са между 35 и 40 градуса.   Очакваната максимална температура за Пловдив е 39 градуса.  Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър с източна..

обновено на 13.08.24 в 10:27

Потушават окончателно пожарите край Златосел

Овладян е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово, съобщи тази сутрин кмета на общината Калин Калапанков, в чийто землища горят пламъците. Остава днес да се потушат изцяло, прогнозира той.   4 масивни вили са  изгорели,  унищожени са и други 6 други дървени постройки. Така общо изпепелените сгради са 10, много повече са спасени...

обновено на 13.08.24 в 10:11

Министър Калин Стоянов идва за оставката на Георги Чергов

Очаква се министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да пристигне в пловдивската дирекция на МВР заради случая, при който 7-годишно дете застреля баща си на работното му място в сградата на Специализираните полицейски сили в Пловдив.  Убитият 49-годишен полицай Николай Филипов е бил служител на сектор „Специални тактически действия“.  Заради..

обновено на 13.08.24 в 10:10

Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

Дисциплинарна проверка ще изяснява има ли някакви пропуски в дейността на служителите на сектор СПС и в какво се изразяват те, както и кои са лицата, допуснали такива нарушения. Това заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов по повод нелепия инцидент, при който полицай бе застрелян от 7-годишното си дете на..

обновено на 13.08.24 в 10:10