Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 гимназии и известни музиканти събират средства за прегазената Катя

Учениците от 6 големи пловдивски училища организират днес и утре благотворителни концерти, за да съберат средства за рехабилитация на своята връстничка Катерина Матеева - Кари, която бе блъсната лошо на автобусна спирка. 

Младежите също така разпространиха в социалната мрежа петиция за задържането на гръцкия студент, който с колата си прегази Катя на 19 май. В отворено писмо до президента Росен Плевнелиев младежите настояват за справедливост и наказания за виновния. 

Кари претърпя няколко операции, но за да се изправи на крака, е  нужно изключително сложно и скъпо лечение. В знак на съпричастност младежите от езиковите гимназии в града, Математическата гимназия, Търговската гимназия, Професионална гимназия по туризъм и  СОУ „Черноризец Храбър”, организират два поредни благотворителни концерта с участието на големи родни звезди, отказали се от хонорартите си. Сред тях са Рафи и Лора Караджова. 

Първият спектакъл е довечера в лятно кино Орфей. Входът ще пет лева, като всяка стотинка от постъпленията отиват в сметката на Кари за лечението й.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофи край Белозем затрудняват трафика по АМ "Тракия"

Поредица пътни инциденти станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия".  Катастрофа затруднява движението по аутобана около 150-тия километър, в района на Белозем. Заради инцидента се е образувало километрично задръстване в посока Бургас, съобщават очевидци.  Към района пътуват полиция, линейка, пожарни автомобили. Една от колите е..

публикувано на 10.08.24 в 08:53

Слънчева и гореща събота ни очаква

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Пловдив – около 36°. В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се..

публикувано на 10.08.24 в 07:38

В Асеновград събират книги за деца и възрастни

От днес до четвъртък в Асеновград ще се събират книги за деца и възрастни, които да бъдат подарени на библиотеки и читалища в селата около града.  Кампанията под надслов "Дарете книга, дарете знание!" се организира от Общинския младежки съвет. Ще бъдат приемани както нови, така и книги от личните библиотеки.  Идеята на младите хора е да..

публикувано на 10.08.24 в 07:20

В Чепеларе започва международно литературно четене

За втора поредна година Чепеларе е домакин на Международно литературно четене "Жени в планината". Събитието се организира от фондация "Елизабет Костова". Тази вечер на площад "Олимпийски" в четенето ще участват писателки от България, Сърбия, Великобритания, Испания, Полша, Белгия и Украйна. Те ще прочетат откъси от свои творби, които посетителите ще..

публикувано на 10.08.24 в 07:17

Лампите по пътя Пловдив - Асеновград светват през октомври

Очаква се до края на октомври осветлението на път II-86, в участъка между Пловдив и Асеновград да бъде възстановено, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на петъчния парламентарен контрол.  Тя обясни, че през април тази година е било възложено на пътноподдържаща фирма да извърши ремонт и да..

публикувано на 09.08.24 в 19:35