Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 300 000 лева са дълговете на Локото


Привърженици на Локомотив Пловдив и легендата на отбора Христо Бонев дадоха пресконференция, на която хвърлиха разкрития около управлението на Константин Динев, който възнамерява да продължи да управлява клуба.

От страна на привържениците присъстваха Велин Терзиев – Нежния,Димитьр Колев, Димитър Ботушаров, Георги Дамянов и Христо Бонев – Зума.

 Феновете отчетоха и всичко, свършено от досегашното ръководство - подобренията по трибуните на стадиона, както и обновяването на базата - административна и спортно-техническа.

Към момента задълженията на ФК Локомотив възлизат на 5 300 000 лева. Основната част от тях според представителите на привържениците са натрупани по времето, когато начело на клуба е бил именно Динев.

Наяве бяха изкарани сумите, които Локо дължи към различни институции, футболисти и треньори. За справка: 11 състезатели от последния отбор имат финансови претенции към клуба за неизплатени заплати за последните няколко месеца, в това число Тижани Белаид, Мендес, Намуши. Старши треньорът Сашо Станков е изпратил факс, с който твърди, че има да получава 31 500 лева.
Задълженията към НАП са за почти 2 милиона лева, към бившия собственик  Марешки сумата надвишава 2,8 милиона лева, към полиция, пожарна и Бърза помощ - 20 000 лева, към различни хотели - 21 000 лева, към ВиК - 11 000 лева, към EVN - 4800 лева, за подлеза на Централна гара - близо 100 000 лева.

На практика се оказва, че Константин Динев не е плащал нищо. Само натрупани по-големи негативи за отбора.  Това е положението в клуба.
Феновете постсвиха ултиматум кьм Динев до 3 дни да предаде акциите!
Ако акциите станат наши, виждаме нещата така: ще изберем ръководство, на което хората ще имат доверие, некомпрометирано и необременено. Ще свием рязко разходите за заплати, като ще се стремим да се дават пари под формата на бонуси за победи, както бе при Марешки. 
Сега е моментът да докажем, че сме истински фенове и всеки да поеме своята отговорност. Голяма част от бюджета може да бъде осигурена от продажбата на билети, все пак през новия сезон ще имаме доста домакински мачове. Освен това има и няколко фирми, които също изразиха готовност да помагат, но само ако Динев няма нищо общо с отбора. Ще има приходи и от ТВ права. Смятаме, че поне до Нова година няма да имаме проблеми с финансирането.

Ще поканим специалист, който да води отбора, като ще се залага на по-млади футболисти, които ще получават по-ниски възнаграждения.
Ако Динев откаже да ни предаде акциите и си мисли, че ще направи отбор, няма да стане. Няма да допуснем нито треньори, нито футболисти на стадиона. Тогава остава другият изход - чисто начало, но от по-долните дивизии. Ако се наложи, ще преминем и през това. Локомотив го е имало и когато не е бил в А група. Ако искахме титли и купи - щяхме да сме от Левски или ЦСКА. Искаме честен футбол и раздаване на терена,заяви Димитър Колев, шев на сдружението Бъдеще за Локомотив 













Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище

50-годишен мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище. От пожарната уточняват, че сигналът е подаден минути преди 21 ч. снощи в РДПБЗН – Пазарджик.  Мъжът е с изгаряния от I-ва и II-рa степен на 40% от тялото на горни и долни крайници. Откаран е от екип на ЦСМП – Панагюрище в клиника по изгаряния в гр. Пловдив.  Причината за инцидента..

публикувано на 02.10.24 в 07:10

Ремонтират пътя Костиево - Радиново - Бенковски

Днес започва ремонтът на общинския път Костиево – Радиново – Бенковски, съобщиха от община „Марица“.  Първата копка ще бъде направена на входа на с. Костиево до Стопанския двор .  Проектът е финансиран с 5 949 798 лв.   от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Дължината на трасето е 7,360 км, а срокът за изпълнение - 359..

публикувано на 02.10.24 в 06:24

Продължават протестите в село Труд за редовен транспорт

Въпреки взетото решение да се увеличат курсовете на маршрутка № 5 в село Труд протестите ще продължат. Това съобщават от Сдружението "Бъдеще за село Труд", които организираха протест в неделя и затвориха закратко пътя Пловдив - Карлово в района на селището. Труд излиза на протест срещу липсата на редовен транспорт до Пловдив Протестиращите..

публикувано на 02.10.24 в 06:10

Възстановиха движението по пътя Пловдив - Карлово край Песнопой

Възстановено е движението по второкласния път Пловдив - Карлово, край с. Песнопой, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".  Водач загина при катастрофа на пътя Пловдив - Карлово, край Песнопой Трафикът в района, където снощи стана тежка катастрофа, при която загина 74-годишен водач, бе спрян в продължение на 6 часа.  За движещите се имаше..

публикувано на 02.10.24 в 05:56

Медицинският колеж в Пазарджик открива новата академична година

Тържествено се открива новата академична година в Медицинския университет - Пловдив, филиал в Пазарджик.  В него от 2021-ва година се провежда изнесено обучение на студенти в редовна форма по специалността „Медицински сестри“.  От тази година там започва обучение по професионално направление „Здравни грижи“ в две специалности - „Акушерка“ и..

публикувано на 02.10.24 в 05:49