Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

The Golden Project – картини и музика в едно

Джаз формацията The Golden Project представи дебютния си албум “SEVENƟ SENSE” в ефира на Радио Пловдив, а официалната премиера на живо пред публика бе на 05-ти юни в Sofia Live Club. За първи път на сцената, освен музикантите, се качи и художникът Дончо Дончев, който е автор на обложката на диска. По време на живото изпълнение на групата, художникът рисуваше, като по този начин пресъздаваше емоцията и настроението на концерта върху платната си.


Проектът преплитащ музика и картини в едно, се ражда преди година и половина, по време на откриването на изложба на Дончо Дончев, на която The Golden Project свирят. Това е първата среща на артистите, но сходните им интереси и разбирания за изкуство ги държат заедно и до днес.  След промоцията на албума e планувано турне в България, като се подготвят концерти в Пловдив, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Албена и др. Желанието на артистите е арт проекта да излезе и на международната сцена, като на този етап участия ще има в Германия, Франция и Турция. Именно в южната ни съседка се очакват интересни изненади, тъй като посещението е по покана на един от най-известните турски поети – Керим Саказлъ (Kerim Sakizli). В албума “SevenƟ Sense” гостува световноизвестният венецуелски перкусионист Роберто Куинтеро, записвал съвместно с Марк Антъни и колумбиецът Хуан-Гарсия Ерерос, работил на една сцена с Ал Жиро и Шакира.

Снимка


Групата The Golden Project е създадена през есента на 2010 година от Тони Златанов и Емил Пехливанов. Формацията стартира като трио, но бързо се разраства до квинтет. Музиката им е изключително интересна симбиоза между Pop, Jazz и Soul. В момента в групата участват Тони Златанов  - вокал и пиано, Емил Пехливанов - барабани, Димитър Льолев – саксофон, Мартин Ташев – тромпет и Димитър Карамфилов – контрабас. През 2011г. е първото турне на бандата в градовете София, Пловдив, Русе, Добрич и Варна, като продължават да гостуват и да се радват на интереса на публиката там и до сега. Гостували са на почти всички джаз фестивали в страната, както и на добре познатия Spirit of Burgas. 


Дончо Дончев е художник,който изразява себе си в различни насоки. Създава авторски проекти в България и чужбина. От 1996г. участва в изложби в България, Финландия, Германия, Турция, Швейцария, както и организира редица самостоятелни. От 2005 г. насам, заедно с турския писател Керим Сакъзлъ издават книгите: "Стихове в картини", "Прераждането на Сатира" и графичния роман "Fatemate", представени с изложби в София, Измир и Истанбул. През 2011г. рисува 21 страници за"Heavy metal", с текст на Керим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00