Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тенорът Ивайло Михайлов за гастролите и пловдивска сцена. Opera open започва на 17ти

След 9 среща с известния български тенор Ивайло Михайлов, който остава най-младият солист на Пловдивска опера- говорим за неговите гастроли и участия у нас и в Европа, както и за „Оpera-open” или Верди-фестивал –продължението, което стартира на Античния театър на 17 юни. 

Той ще пее на 28 юни в „Травиата” и на 5 юли в „Дон Карлос”.

Ивайло Михайлов мина успешно през 2013, а 2014 му носи нова слава в мизкалния свят. 

Известният български тенор бе член на журито и ментор в музикално шоу във Виетнам, след което покори Португалия с „Кармен” на Бизе през месец май. 

Юни е в България с концертни изяви, ще посети и Малта. Интервю с него в програма „Точно днес” на Радио Пловдив, което започва от гостуването му в столицата тази седмица.


Още от категорията

Десен завой до Областната управа - от неделя нататък

Новата организация на движението с дясна секция на кръстовището между бившия ресторант „Стадиона“ и Областната управа се отлага за неделя, съобщи директорът на общинското транспортно предприятие Пламен Вълков.  Той призна, че стартирането на иницаитавата, обявено за четвъртък е било възпрепятствано от проблеми с електронното оборудване на..

публикувано на 24.01.20 в 16:25

Опасният коронавирус: въпросът е кога ще стигне България

Въпросът е не дали ще има, а кога ще стигне до България. Така доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив разпространението на мистериозния коронавирус от Китай, който вече взе над 25 жертви. Ние сме част от света, нашите хора ходят навсякъде , допълни той и..

публикувано на 24.01.20 в 16:19

МОСВ от години не си върши качествено работата

Каква е йерархията с отпадъците в България? Как законите не санкционират, а дори насърчават изгарянето на отпадъци? Разговорът е с експерта Петко Ковачев от Института за зелена политика. Няма точен отговор колко точно и какви отпадъци се горят в България , посочи специалистът. По думите му част от вносните не са третирани така, че да се получи т...

публикувано на 24.01.20 в 15:32

Въвеждат часове по мислене в средно училище в Първомай

Единствената пловдивска номинация за директор и екипа му в първия национален конкурс „Иноватори в образованието“ е на Чавдар Здравчев от Първомай. Той  ръководи СУ „Проф. Асен Златоров“ вече шест години и въвежда иновативните методи през цялата учебна година.  На 28 януари МОН трябва да съобщи коя от подадените десетки номинации от цялата..

публикувано на 24.01.20 в 13:49

Някой тайно, хитро и нагло реши как да се печели от хазарт. Кой?

След изнесените факти за неплатените такси от хазартни залози,  държавата логично влиза ролята си, смята финансовият анализатор Кольо Парамов. Според него осветеният сега проблем произлиза от законодателната база.  Въпреки това, не може съвкупно комисията по хазарта, бюджетната комисия на парламента и други институции 60 месеца да не забележат..

публикувано на 24.01.20 в 13:16