Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 пловдивчани отбелязаха 1 година от началото на анти правителствените протести

Снимка: Радио Пловдив

Близо 30 пловдивчани скандираха „Оставка” на централния площад „Стефан Стамболов" и отбелязаха 1 година от началото на антиправителствените протести.

Точно в 18 часа хората, "въоръжени" със свирки, вувузели и националния флаг, се събраха пред Община Пловдив. Въпреки проливния дъжд, който се изсипа в града, те бяха дошли, за да поискат отново края на правителството на Пламен Орешарски.

„Имаме нужда от коренна промяна и никой няма да ни я подари”, заяви за Радио Пловдив Корнелий Савов, държейки в ръце националния трибагреник.

Ганчо Паскалев, едно от лицата на антиправителствените протести в града,  заяви от своя страна, че правителството на Пламен Орешарски скоро няма да  подаде оставка. По думите му, „има още закони, които управляващите трябва да си гласуват, още хора, които трябва да бъдат назначени  и още пари , които трябва да бъдат откраднати”. „За това сме тук”, категоричен беше той.

Протестиращите взеха решение да се събират на същото място всеки вторник от 18 часа до окончателното падане на кабинета. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на река Марица и в гробищните паркове. Обработките ще се извършват в часовия диапазон 22:00 – 5:30..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени..

обновено на 17.04.24 в 15:25

Откриха Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ

Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на Център за иновативни образователни технологии в Академия за музикално, танцово и..

публикувано на 17.04.24 в 15:24

Делото "Дебора" стартира от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.   В началото на разпоредителното заседание стана ясно, че  тя е подала молба за частно обвинение, но на този етап не е предявила..

публикувано на 17.04.24 в 14:10