Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят "Петко Д. Петков" от следващата седмица

| обновено на 17.06.14 в 16:01

Започват ремонтните дейности по улица „Петко Д. Петков”, което налага и затваряне на пътното платно. Ремонтът ще бъде на два етапа, заяви кметът Иван Тотев. От следващия вторник ще бъде затворена за движение отсечката от улица „Богомил” до улица „Капитан Райчо”.

Вторият етап предвижда затваряне на „Петко Д. Петков” от улица „Капитан Райчо” до църквата „Света Петка”, като за един уикенд ще бъде затворено и кръстовището. Ремонтът ще струва 1 милион 280 хиляди лева. Кръстовището на улица „Капитан Райчо” ще бъде повдигнато и ще се монтира светофарна уредба.

Проектът предвижда цялостно асфалтиране, нова подземна инфраструктура, тротоари и осветление, а също и места за паркиране. Те ще бъдат разположени срещу търговци център „Гранд”. Вторият паркинг ще бъде разположен до ІV РПУ, а местата ще са безплатни. Ремонтните дейности ще продължат 105 дни.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ограничават движението заради дебрито ПФК „Ботев“ – ПФК ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, днес от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. От ОП..

публикувано на 28.07.24 в 07:14

Авариен ремонт спира за ден трафика по част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 07:09

Овладян е пожарът на Гребната база в Пловдив

Пожарът на Гребната база към момента е овладян. В потушаването му участват огнеборци с 5 пожарни автомобила, доброволци от ДФ “Пловдив” 112 и Националния отряд за реакция при бедствия, много граждани. В борбата с огъня се включиха служители на ОП “Чистота” с 4 водоноски. На място са кметът на Пловдив Костадин Димитров, заедно със заместниците си..

обновено на 27.07.24 в 20:24

Първенец припомни, че е родоначалник на Съединението

139-тата годишнина от вземането на решението за Съединението  на Източна Румелия с Княжество България беше отбелязана с тържествена церемония пред паметника на Захари Стоянов в село Първенец, община Родопи.  Някогашното село Дермендере е записало името си със златни букви в историята на България с факта, че именно тук, на 25 юли 1885 г. се..

обновено на 27.07.24 в 20:16

Голям пожар лумна до Гребната база

Мащабен пожар, обхванал сухи треви, лумна  край Гребната база в Пловдив.  Мястото е в близо до луксозния хотел "Ландмарк".  Заради близостта със съседната горичка веднага са изпратени пет аварийни екипа на пожарната, които веднага са започнали да обливат огнището с вода и пяна.  Въпреки това, горящите сухи треви са образували  гъсти облаци дим,..

обновено на 27.07.24 в 18:24