Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е в безтегловност, властта няма достойнство дори да подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Анализаторът- експерт по национална и международна сигурност - Алекс Алексиев представя гледната си точка към събитията от страната.

Разговорът с него започваме от катастрофалното наводнение във Варна. По думите  му и то е потвърждение на невъзможността на българските институции да работят адекватно, за да овладеят последиците от природната стихия.

Според Алекс Алексиев в момента ни управлява "най- калпавото" българско правителство.       

На него, по думите на анализатора, му липсва сила дори за достойно оттегляне.

Анализаторът предпочита да нарича задкулисието - мафия, която гази законността в страната, гони инвеститорите и обслужва чужди/ руски интереси.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив,..

публикувано на 14.06.24 в 14:31
Д-р Александър Симидчиев

Телемедицината е иновативният начин за диагностика и превенция

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето.  Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина.  Това съобщи в програма "Точно днес" доктор Александър Симидчиев,..

публикувано на 14.06.24 в 14:29

На ръба сме да прекратим договори с превозвачите заради жегата в автобусите

На ръба сме да прекратим договорите с някои превозвачи. Това заяви пловдивският кмет Костадин Димитров по повод на множеството сигнали от пловдивчани за неработещи климатици в рейсовете. Самият кмет е получил над 50 сигнала за автобуси с неработещи климатици. „От три дни отговарям на този въпрос. С „Организация и контрол на транспорта“..

обновено на 14.06.24 в 14:13

Пловдив се нуждае от подземни и многоетажни паркинги

Докъде стигна изграждането на нови места за паркиране в централната част на Пловдив и особено идеята за многоетажен паркинг на мястото на бившата ТЕЛК – разказа пред Радио Пловдив кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.   На първо място, вече е готов големият паркинг на бул. „Източен“ и „Шести септември“, като до дни предстои неговото..

публикувано на 14.06.24 в 11:15
Доц. Алексей Пампоров

Заради стигмата към ДПС ГЕРБ се опитват да не управляват с тях

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Доц. Пампоров смята, че единствената изненада от вота две в..

публикувано на 14.06.24 в 10:13