Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влак блъсна кола между Карлово и Баня, шофьорът е загинал

| обновено на 02.07.14 в 15:38

Днес, около 08:20 ч., товарен влак  е блъснал кола на железопътен прелез в района на спирка Дъбене. Автомобилът, "Опел Вектра" е преминал нерегламентирано през прелеза, въпреки че е била редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, обясняват от компанията. 


Шофьорът е загинал на място. Тялото му е притиснато в купето от силния удар.  По неофициални данни това е 67-годишен мъж от село Войнягово, с малкото име Иван. По необясними причини мъжът е решил да пресече линията въпреки спуснатите бариери. 

Движението на влаковете в междугарието Карлово – Баня ще бъде преустановено до приключване на разследването и отремонтиране на засегнатата инфраструктура. През това време  БДЖ ще осигури превоз с автобуси на пътниците от влаковете, които преминават през този участък. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив празнува Голяма Богородица

Десетки миряни дойдоха тази сутрин в катедралния храм "Св. Богородица" в Стария Пловдив, за да запалят свещ и да се помолят на Божията майка.  Някои си купуваха и бял гълъб, който се смята за безкръвна жертва в чест на Богородица.  Чуйте от анкетата на Антоанета Петричанска какво си пожелаха и за какво се помолиха пловдивчани. 

публикувано на 15.08.24 в 08:55

ВиК авария наводни улица в центъра, стигна и до подлеза на "Гладстон"

Голяма ВиК авария наводни ул. "Княз Дондуков" в центъра на Пловдив, на метри от Радио Пловдив и сградата на Община Пловдив.  Мини фонтан с чиста вода непрекъснато блика на мястото, като рано тази сутрин се беше образувало малко езеро. Течащата вода бе стигнала чак до подлеза на ул. "Гладстон", където се бе образувал миниатюрен водопад.  Говорителят..

обновено на 15.08.24 в 08:43

Бачковският манастир отбелязва своя храмов празник

Храмов празник отбелязва днес на 15 август и Бачковският манастир.  Литургията започва от рано тази сутрин и ще продължи в съслужение на всички монаси до 12 часа. Игуменът епископ Сионий тази година е в Троянския манастир.  Стотици поклонници от различни краища на България и чужбина са вече в Бачковския манастир, за да почетат Божията майка и..

обновено на 15.08.24 в 08:43

Върви ли към нов провал транспортният проект на Пловдив?

Въпроса задават в позиция до медиите общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив.  Според тях  модернизацията на градския транспорт е мисия невъзможна, а новата система за електронно таксуване се превръща в поредната глава от сагата на проваления транспортен проект.  "Вместо да се движи към развитото и модерно бъдеще, изглежда, че градът на тепетата..

публикувано на 15.08.24 в 08:38

В Калофер отбелязват празника на дантелата

Празник на дантелата се провежда днес в Калофер.  Денят започва с празнична литургия в храма „Св. Богородица“ и продължава с демонстрации и базар на совалкова дантела в Мемориалния комплекс „Хр. Ботев“.  Следобед се открива изложба на ръчно плетени дантели на майсторката Танка Попова – Чифчиева, и представяне на книгата „История на калоферската..

публикувано на 15.08.24 в 07:50