Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежки център с евросредства строи Пловдив

2 243 000 лева се влагат за изграждане на младежки център в Пловдив със 100% финансиране на Европейското икономически пространство.

Новата сграда ще започне да се изгражда още тази есен и е разположена на Гребната база.

Към нея Община Пловдив ще построи на втори етап и спортни игрища и фитнес център на открито за близо 1 млн.лева от бюджета.

Заместник-кметът Георги Титюков обясни, че от общо 4 подобни центъра в страната само пловдивският ще има изцяло нова сграда. Той уточни, че там ще се обучават и живеят над 100 младежи в риск от Пловдив. Те трябва да са на възраст от 15 до 29 години, представители от социално слаби семейства, включително ромска етническа група, от семейства с ниски доходи, с девиантно поведение и др.

Според проекта новият център ще има ангажимент за устойчивост 10 години, като  на следващ етап трябва и да се самоиздържа.

Проектът цели и да реализира международни младежки обмени в новоизградената база. Всички дейности за изграждането са с начало 2014г. и край 30 април 2016г.

Партньори на община Пловдив са  Националният алианс за работа с доброволци и Норвежкият изследователски институт. 

Изпълнението на проекта е под контрола на образователното министерство.Още от категорията

Изправят пред съда двама трафиканти на органи

Двама трафиканти на органи за трансплантация се изправят пред Районния съд в Пловдив. Виолета Тодорова и Васил Гьошев са опитали през април 2018 г. да преведат през границата мъж, съгласил се да стане донор на бъбрек за майката на Виолета, която била в крайно тежко състояние. Операцията трябвало да се извърши в клиника в Истанбул, а на донора –..

обновено на 22.01.20 в 10:51

Кмет и ректор обсъдиха сътрудничеството между община и УХТ

Възможностите за сътрудничество между Община Пловдив и Университета по хранителни технологии обсъдиха на среща кметът Здравко Димитров и ректорът проф. д-р Пламен Моллов. На срещата бе дискутирано участието на Общината и висшето училище в съвместни проекти в областта на хранителните технологии.  „УХТ е единственият университет, който подготвя..

публикувано на 22.01.20 в 10:50

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 22.01.20 в 10:27

Започват проверки за нерегламентирани сметища

От днес в Пловдив започват всекидневни проверки за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Те са разпоредени от кмета Здравко Димитров и ще се извършват от екипи на ОП „Общинска охрана“ съвместно с Трето и Шесто управление на МВР.  При нарушения ще бъдат налагани санкции по Общинската наредба за управление на отпадъците. Глобата..

публикувано на 22.01.20 в 06:41

Ресторантьори от Пловдив, Карлово и Хисар обсъждат проблеми на среща

Ресторантьори от Пловдив, Карлово и Хисар днес ще проведат среща, на която ще настояват за кардинална промяна на отношението на институциите към тях. Тя ще се състои в бирария "Пловдив", като на нея собствениците на заведения - ресторанти, барове, кафе-барове и други ще обсъдят най-наболелите проблеми.   От бранша настояват за намаляване на ДДС до..

публикувано на 22.01.20 в 06:36