Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 5000 се борят за места в Пловдивския университет

5067 са кандидат-студентите, подали до момента документи за Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това съобщи зам.-ректорът доц. д-р Мария Стоянова. Тя припомни, че срокът за прием на документи за участие в общото класиране само с оценки от матурите е удължен до 11 юли. 

265 кандидати, издържали изпит на предварителна сесия с оценка най-малко 5.00, вече са се записали за студенти. 40 от тях са избрали специалност "Софтуерни технологии и дизайн", а 15 - "Медицинска биология". 

До 11 юли Пловдивският университет ще проведе общо 18 кандидатстудентски изпита. Утре е изпитът по английски, в неделя са препитванията по география на България, биология и теология. На най-големия изпит - по български език, на 7 юли ще се явят 1379 кандидати.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима загинали в челен удар на пътя Асеновград - Кърджали (Обновена)

Три са жертвите от тежката катастрофа край Червен.  Загинала е 34-годишната шофьорка на едната кола, 57-годишният водач на другата и негов спътник, чиято самоличност предстои да бъде установена. Тежката катастрофа стана край разклона за с. Червен на пътя между Асеновград и Кърджали . Сигналът за челен сблъсък между два леки автомобила е подаден..

обновено на 26.08.24 в 19:32

С картови четци, правени в Пловдив, са източвани пари в топлите страни

При закрити врата се проведе заседанието на окръжния съд в Пловдив за мерките за неотклонение на тримата задържани за измама с банкови карти. Мотивът -  използването на специални разузнавателни средства. Съдът реши и  тримата да останат  в ареста. Арестувани за престъплението и изготвянето на устройства, които да четат данните на банкови карти са..

публикувано на 26.08.24 в 15:04

Само КМД подаде оферта за почистването на Пловдив

Само един участник е подал оферти за участие в общесвената поръчка за почитването на Пловдив, която е на стойност 107 милиона лева с ДДС. Тя е обявена за пет от районите на града – „Централен“, „Тракия“, „Западен“, „Северен“ и „Източен“ и е за сметопочистване, разделно събиране, транспортиране на битовите отпадъци, както и за машинното почистване и..

публикувано на 26.08.24 в 14:58

Асфалтират кръстовището на булевардите "В. Априлов" и "Дунав" за 2 нощи

Кръстовището на бул. "Васил Априлов" с бул. "Дунав" ще бъде преасфалтирано тази и следващата нощ. Заради полагането на асфалт ще бъде спряно движението на пътни превозни средства по източното платно на бул. „Васил Априлов“ -  в участъка от кръстовището с бул. „България“ до кръстовището с ул. „Дилянка“ и в северното платно на бул. „Дунав“  – в частта..

публикувано на 26.08.24 в 14:06

Добростан, Златовръх, Дълбок извор и Буково са на воден режим

Още две асеновградски и две първомайски села са на воден режим.  От днес в Добростан, община Асеновград вода няма да има от 12 до 17 часа, както и през нощта. В Златовръх, също в община Асеновград, режимът ще бъде през деня от 8 до 17 часа. В първомайското село Дълбок извор вода през деня ще има само в един от районите, а другите ще бъдат..

публикувано на 26.08.24 в 13:57