Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев сдава властта в БСП

| обновено на 06.07.14 в 15:12
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи избор на нов председател на партията на 27 юли. Не отстъпвам, за да седна нито на първия, нито на последния ред. "Оставам в първите редици на битката. Ще застана до новия лидер", е казал Станишев. 

Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на Станишев  министър Драгомир Стойнев да стане член на Изпълнителното бюро, както и заместник-председател на партията. Конгресът е институцията, която решава кой ще бъде следващият лидер на БСП. Ако получа номинации, ще участвам, каза новоизбраният заместник-председател. 

Пред делегатите на днешния Национален съвет Станишев е посочил ролята си в управлението на страната и е задал въпроса: "Как да се биеш с политическите опоненти, когато постоянно трябва да пазиш гърба си от своите?" Категорично няма да позволя БСП да се разглежда като фирма, като частна собственост, казва той на съпартийците си. Време е да си стегнем редиците, призовава Сергей Станишев.По непотвърдена информация той няма да се кандидатира при избора на нов председател.

Ако получа номинация, ще я приема. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. „Тръгваме на избори с нов председател, с нова енергия и с амбицията за победа. Това е шанс за промяна за стабилизиране на БСП, за спечелване на повече доверие, енергия, нови хора”, каза още Манолова. Според нея има достатъчно време до изборите, за да покаже БСП ново лице и да събере допълнителна подкрепа.

„Хората, които ме атакуват за това, какво се случва в управлението и в отношенията ни с ДПС, съзаклятничат по ъглите, по офиси на фирми или по ловни хижи с други партии, в това число с основните ни политически опоненти от ГЕРБ. Не е ли така? Това нормално ли е? Не е ли плод на безскрупулна сделка и на лични интереси именно позицията, че БСП трябва да остане на власт след публичното извиване на ръце и унизителния ултиматум за сваляне на правителството, поставен пред очите на цялата страна от ДПС?

И аз разбирам хитростта на аргумента – не умеете да се договаряте. Не, нямам общ бизнес, не си прекарвам свободното време с хора от ГЕРБ, от ДПС или от която и да било политическа формация по ловни хижи, затова и не се договарям”, се казва в обръщението на Станишев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сдружение "Ангели на пътя" с тъжен протест пред Съдебната палата

Роднини на Недялко Бакалски, загинал при катастрофа през 2022 г, близки и майки на други невръстни жертви на пътя протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливи присъди за виновните за катастрофите по пътя.  Присъстваха и участници от Сдружение „Ангели на пътя“, които солидарно подкрепят протеста. Майката на загиналия Недялко Лили..

обновено на 04.10.24 в 09:01

Слънчево и топло време, очакват се летни температури

Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава и вплътнява.  След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се..

обновено на 04.10.24 в 08:55

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата

Сдружение „Ангели на пътя“ и близки на загиналия при катастрофа на 12 май 2022 година моторист Недялко Бакалски излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив.  В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите „Копривщица“ и „6-ти септември“..

обновено на 04.10.24 в 08:20

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00