Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Любо Георгиев: Проиграното доверие към конкурсите в България ще се върне с реализацията им

Като пространство, което  прави разпознаваем един град, площадът има важна роля за функционирането на неговия организъм. Площадът фокусира разнообразието от посоки като пресечна точка на непрекъснато движение из уличните му очертания, но той е и точка, наситена със статичност. Финална и отправна посока, място за срещи и територия за събития. 

Точно там градът най-красноречиво понася следите на времето и капризите му, наситени с историчност, драматизъм и мечти. Община Пловдив обявява конкурс за обновяване на площада пред ГДК „Борис Христов”. 

Той се реализира по съвместен проект на Община Пловдив и фестивала за архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK, които инициират открита дискусия в Дома за всички заинтересовани от подобряването на емблематичното пространство за култура. Директорът  арх. Любо Георгиев е събеседник по тази тема. Чуйте интервюто в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бих помислил дали да участвам в новия служебен кабинет

"Ако получа покана от новия министър-председател за участие в служебния кабинет, бих го изслушал, бих изслушал целите и приоритетите и тогава бих помислил, но към този етап аз покана нямам и въпросът ви към момента няма никакво значение". Това заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пред журналисти в Пловдив, в..

публикувано на 09.08.24 в 14:43

Избори на 20 октомври, Горица Грънчарова е служебен премиер

Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Указът..

обновено на 09.08.24 в 14:10

Законодателните поправки отнемат правото да се говори

"Приетите промени в уредбата на образователната система в училищата представляват проблем, защото засягат гарантирани в Конвенцията за правата на човека основни права, гарантирани в правния ред на ЕС, засягат и равенството на гражданите пред закона, гарантирано в българската Конституция.  Във фазата на развитие на съвременното общество, в която се..

публикувано на 09.08.24 в 10:28

Политическият инженеринг е в духа на времето, в което живеем

За кризата в управлението на държавата, видимите и задкулисни схеми на партийните играчи и перспективите на политическия процес - коментар на политолога и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски" доц.  Даниела Пастармаджиева . "Дали създадената криза има нещо общо с Конституцията? По-скоро ефектът е обратен, политическата криза доведе до..

публикувано на 09.08.24 в 10:10

Не е важна датата на изборите, а какво правят партиите след вота

В контекста на променената Конституция не мисля, че можем да очакваме някакви изненади. Това коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив политологът Страхил Делийски в деня, в който започват консултациите при президента преди поредните предсрочни избори. По думите му, президентът винаги намира поводи да покаже, че има проблеми с новата..

публикувано на 08.08.24 в 10:15