Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна читалня за деца за трета година в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив се провежда лятна читалня за деца на открито. Тази година подкрепата си за нея са дали шест издателства от Пловдив и столицата. Лятната читалня е в градинката „Седмото тепе”, зад Джумая джамия. В продължение на три дни от 10 до 12 часа децата ще имат възможност да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, да играят и да се забавляват. Разнообразието от книги също е голямо. Издателствата са предоставили детски книги, активни карти, списания и енциклопедии.



Интересът на децата към книгите е голям. Най-нетърпеливите пристигнаха минути преди откриването на читалнята. Обичам да чета книги и вече съм прочела 500, заяви осемгодишната Дени. За по-малките има и работилници по рисуване, в които децата оцветяват приказни герои.

След приключване на лятната читалня ще стартират и безплатни езикови курсове за деца. Те ще се провеждат в Детски отдел на библиотека „Иван Вазов”. Входът ще е с читателска карта, а накрая ще получат грамота. Занятията ще се водят от ученици на езиковите гимназии в града. Доброволците ще се занимават с децата от понеделник до четвъртък от 10 до 12 часа. За нас ще бъде голямо удоволствие да преподаваме на по-малките, разказа Мария-Йоана, която учи италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов”. Президентът на Лайънс клуб Пловдив-Филипополис” заяви, че целта не само децата да усвояват чужд език, но и да общуват. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

публикувано на 16.06.24 в 08:30

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52

"Синя България" става съюз и се готви за предсрочни избори

С решение на коалиционния съвет "Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори. Това каза в пазарджишкото село Славовица съпредседателят на коалицията Вили Лилков.  Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на..

публикувано на 15.06.24 в 15:47

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 15.06.24 в 14:43

"Тепе Джамборе" променя движението в центъра на Пловдив довечера

Временна организация на движението по булевардите и улиците в центъра на Пловдив се въвежда днес заради провеждането на спортно-културен маратон „Тепе Джамборе“.  Между 18 и 21 часа участниците ще преминат по бул. „Руски“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Преслав“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Гладстон“ – при кръстовището с бул...

обновено на 15.06.24 в 14:43