Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако Цветан Василев се върне и проговори, ще трябва да възстановим Шуменския затвор

Скандални данни са включени в одита, който беше направен на Корпоративна търговска банка. Съвсем накратко – КТБ ще загуби лиценза си, ще бъде предприета процедура по платежонеспособност, а всички депозити ще отидат в новата държавна банка 

Креди Агрикол, унищожени са били в последните дни преди КТБ да бъде обявена под особен надзор кредитните досиета на три и половина милиарда лева в банката, а банкер  номер едно на банката Цветан Василев е изтеглил в последния момент над 200 милиона лева кеш. 

По-късно дойде и новината, че вече има арести в Корпоративна търговска банка – арестуван е изпълнителният й директор Орлин Русев, както и главният касиер на банката Маргарита Петрова, а за мажоритарният й собственик Цветан Василев Главната прокуратура ще иска екстрадиция.

За това какво се е случвало в Корпоративна търговска банка и за това какво ни каза днес БНБ чрез направения международен одит Неда Велкова разговаря с финансиста Кольо Парамов, който е бил главен ревизор на националната банка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бих помислил дали да участвам в новия служебен кабинет

"Ако получа покана от новия министър-председател за участие в служебния кабинет, бих го изслушал, бих изслушал целите и приоритетите и тогава бих помислил, но към този етап аз покана нямам и въпросът ви към момента няма никакво значение". Това заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пред журналисти в Пловдив, в..

публикувано на 09.08.24 в 14:43

Избори на 20 октомври, Горица Грънчарова е служебен премиер

Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Указът..

обновено на 09.08.24 в 14:10

Законодателните поправки отнемат правото да се говори

"Приетите промени в уредбата на образователната система в училищата представляват проблем, защото засягат гарантирани в Конвенцията за правата на човека основни права, гарантирани в правния ред на ЕС, засягат и равенството на гражданите пред закона, гарантирано в българската Конституция.  Във фазата на развитие на съвременното общество, в която се..

публикувано на 09.08.24 в 10:28

Политическият инженеринг е в духа на времето, в което живеем

За кризата в управлението на държавата, видимите и задкулисни схеми на партийните играчи и перспективите на политическия процес - коментар на политолога и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски" доц.  Даниела Пастармаджиева . "Дали създадената криза има нещо общо с Конституцията? По-скоро ефектът е обратен, политическата криза доведе до..

публикувано на 09.08.24 в 10:10

Не е важна датата на изборите, а какво правят партиите след вота

В контекста на променената Конституция не мисля, че можем да очакваме някакви изненади. Това коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив политологът Страхил Делийски в деня, в който започват консултациите при президента преди поредните предсрочни избори. По думите му, президентът винаги намира поводи да покаже, че има проблеми с новата..

публикувано на 08.08.24 в 10:15