Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пловдивската болница "Свети Пантелеймон" криза няма

МБАЛ „Свети Пантелеймон” в Пловдив е на печалба. Престои да се разкрият нови отделения до края на годината, правят се разчети от ръководството. Това стана ясно днес на патронния празник на общинската лечебница.

Директорът доц. Петко Недев обяви, че  лекарите и сестрите ще работят в ново отделение  по образна диагностика, където се очаква само лиценза от Министерството на здравеопазването. Там са вложени 1 400 000 лева за техника и над 200 000 лева  за строежа и вентилационните уредби. 

Община Пловдив е отпуснала заем от 500 000 лева на лечебното заведение, останолото финансирене е от собствени приходи. Болницата има и ново спешно приемно  отделение. 

Изграден е и  нов подход за достъп по стандартите за хора с увреждания. Идеята за сливане на двете общински болници предстои да се финализира, но тава не стои на дневен ред подчерта доц. Недев. Той поясни, че обединението може да стане след като се изчистят всички финансови потоци към и от МБАЛ „Свети Пантелеймон” и „Свети Мина”. 

На този етап на печалба е само първата болница, а втората има сериозни задължения и работи на загуба. Заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков обясни, че се очаква в МБАЛ «Свети Пантелеймон» да заработят няколко нови отделения. Кои са пътеките, финансирани от РЗОК  ще стане ясно след подробни доклади от болницата. Той подчерта, че ще се чакат и финансовите отчети към 31 март 2015 г. и едва тогава ще се мисли за обединяване на двете болници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Транспортираха спешно с въздушна линейка жена от Смолян в Пловдив

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.    Спасителна мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената е получила и кръвоизлив в мозъка. Интубирана е. Страда от епилепсия.   Била е намерена паднала на земята в дома си, където живее сама,..

публикувано на 24.08.24 в 15:35

Доспат празнува и събира чешмари край язовира

Хиляди хора събра местността Събора край язовир Допсат за празника на града, чешмарите и фестивала на народното творчество.  Тържествата преминават под знака на 50-годишнината от обявяването на Доспат за град. Чешмарството е уникално за пределите на Родопа планина, приема се като част от гостоприемството на родопчани. Всеки от чешмарите разказва..

публикувано на 24.08.24 в 14:25

Oграничават движението по част от ул. "Георги Бенев“

От 6 до 16 часа днес се спира движението на автомобили по ул. "Георги Бенев" в пловдивския район "Северен".  Причина за временното ограничаване на трафика е извършването на довършителни дейности за пускането на екслоатация на Голямоконарско шосе.  То важи за участъка от бул. ”Васил Априлов” до бул. ”Васил Левски”. Променя се и  част от м аршрута за..

обновено на 24.08.24 в 12:02

Атанас Запрянов е готов да остане военен министър и в новия служебен кабинет

Министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с премиера Димитър Главчев относно евентуално негово участие и в следващия служебен кабинет , но ако бъде поканен , той ще приеме. Това заяви Атанас Запрянов пред журналисти на Летище Пловдив , където се запозна с хода на българо-американското  учение „Тракийско лято - 2024“.   В..

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

обновено на 24.08.24 в 07:34