Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПУ "Паисий Хилендарски" обяви трето класиране

Днес ПУ „Паисий Хилендарски” обявява трето класиране.  Записването на одобрените ще бъде от 4 до 7 август включително, след което ще продължи попълването на незаетите единични места в специалностите на деветте факултета на университета. След второ класиране са запълнени 75% от местата за редовно и 76% за задочно обучение. 

Изцяло, още на първи етап, приключи записването в направление „Психология“ –  задочно обучение, а в редовна форма след второ класиране вече са заети 98% от местата. За специалността „Право” има свободни единични места единствено за задочно следване. В едни от най-желаните от кандидат-студентите направления „Администрация и управление” и „Икономика” в редовна форма, запълването е достигнало съответно 90 и 95 на сто, в задочна форма също има малък брой незаети места, защото записаните са 90% и 88%. 

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър” – в три кръга на 12, 13 и 14 септември, а класирането ще бъде един ден след обявяване на резултатите.Приетите на трето класиране студенти следва да се запишат от 4 до 7 август.

Пловдивският университет обявява допълнително класиране за незаети места в някои специалности. Некласираните кандидат-студенти, които желаят да участват в разпределението на тези места, трябва да подадат в Университетския информационен център декларация по образец. Кандидат-студенти от други висши училища, които желаят да участват в разпределението на незаетите места, задължително трябва да подават заявление и да представят служебно заверено уверение за положени изпити. При обявяване на допълнителни изпитни процедури кандидатите подават в Университетския информационен център необходимите документи (https://uni-plovdiv.bg/pages/index/575/) и квитанция за внесена сума за кандидатстване.

Кандидатстудентски документи могат да се подават всеки работен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:30 до 16:00 ч. в стая №13 на Университетския информационен център в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Асен“ 24.

Информация за допълнителното класиране и прием е публикувана на сайта на Пловдивския университет на следния линк:

https://uni-plovdiv.bg/uploads/site/ksk2014/Objava_III_V2.pdf


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк.  Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за населението. В района има известно..

публикувано на 03.10.24 в 16:19

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. Това е и това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – „злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и..

обновено на 03.10.24 в 15:05

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53