Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретроспективна изложба на Михаил Кръстев подреждат в ГХГ

Ретроспективна изложба на Михаил Кръстев се открива довечера в Градската художествена галерия на главната улица. Куратори са Рамона Димова, Любен Домозетски и Теодор Илиев. 

Художник на малкия формат, отличен портретист и добър пейзажист, Михаил Кръстев, макар да живее и твори в периода между двете световни войни, се явява свързан с изкуството в България от първото десетилетие на XX в. Изкуството му не е повратна точка, но работите му са лирични, непретенциозни, спонтанни и леки – вълнуващи и днес, коментират организаторите на изложбата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар пламна край пътя Белово - Юндола

Пожар се разгоря в близост до пътя Белово - Юндола, в местността "Ливада Бачия". Сигналът е подаден в късния следобед. Огънят е пламнал в  труднодостъпна местност, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. По предварителна информация горят около 5 декара иглолистна гора, а служители на пожарната в Белово и от местното горско..

публикувано на 04.09.24 в 17:58

Голям интерес сред смолянчани за достъп до приложението "еЗдраве"

Само днес експерти на РЗИ – Смолян осигуриха достъп  на 58 граждани до електронните им здравни досиета чрез приложението „еЗдраве“. Това съобщават от здравната инспекция и допълват, че поради големия интерес всички желаещи могат да ползват услугата и утре, 5 септември, от 10:00 ч. до 16:00 ч. По повод информационната кампания на Министерството..

публикувано на 04.09.24 в 17:50

"Скъсаха" 1/3 от кандидатите за директори на училища в Пловдив

35 кандидати за директори на 29 училища в Пловдивска област се явиха ва конкурса, обявен от Регионалното управление на образованието в Пловдив. 10 от кандидатите не са издържали теста, а работата на един от кандидатите е била анулирана, за ради неспазване на условията и указанията за отбелязване на верните отговори. Припомням, че от РУО..

публикувано на 04.09.24 в 15:55

Спасиха недоносено бебе с помощта на "Капачки за бъдеще"

Недоносено бебе от Асеновград е спасено благодарение на детската линейка, дарена от инициативата „Капачки за бъдеще“. Детето е било родено в 8-мия месец, след спешно секцио, в тежко състояние и не е можело да диша. Веднага след раждането е стабилизирано от асеновградските медици и е транспортирано по спешност до УМБАЛ „Пловдив“ със..

публикувано на 04.09.24 в 15:24

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

публикувано на 04.09.24 в 14:49