Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1.

Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия.

Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в предложенията отстрани имаше музикално видео, в което Нат прави кавър-версия на тяхна песен (Whistling song). Впоследствие чух и други негови неща, сред които кавър на няколко песни от улица Сезам, например I don’t want to live on the moon.

В описанието на страницата си в Bandcamp, където е представена част от авторската му музика, която може да се слуша безплатно,Нат пише: „Правя музика откакто се помня. От известно време реших да я показвам и споделям с другите. Можете да се насладите на нещата ми с чифт добри (или не толкова добри) слушалки. Ако харесвате музиката ми, моля споделяйте я с други хора.“ 

Музиката на Leo Bellew е най-вече акустична и може да се определи като лека, минималистична, мелодична и цветна.

В музиката му е силно застъпено чувство, останало от детството, т.е. лесно може да доловите детския дух - песните напомнят на детски песнички. Бих добавил и че музиката е доста филмова, като за саундтрак на добър филм.

Всичко на страницатаму в bandcamp e композирано, изсвирено, изпято и записано от самия Leo Bellew в домашни условия. Началото на тези записи е поставено в резултат на приятелско съревнование с друг музикант, приятел на Нат  - Джак Мур, с чийто песни ще ви запозная следващия път (поне с една от тях J ) Джак е помогнал на Нат с много съвети относно процеса на звукозапис, в който е много по-навътре от приятеля си, както ще усетите, когато чуете неговите неща. Песните на Leo Bellew са по-несъвършени в технически аспект, но пък носят свое собствено уникално настроение.

Leo Bellew споделя, че за оформянето му като солов музикант основно влияние му е оказало соловото творчество на Сид Барет (Пинк Флойд).

Песента, която ще ви представя се казва Here I go.

Това беше рубриката „Извън мейнстрийма“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис – „Неизвестна“. Картината е представена   на изложба в Петербург през 1883 г.. Приета е..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни разбирания за този вид изкуство, както и разнообразни форми и стилове в  татуирането. За някои народи..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото. Да започнем с най-важното през летния сезон-напитките. Първата и най-лесна за приготвяне напитка..

публикувано на 08.08.14 в 15:44

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм избрала да ви представя един от най-забележителните български манастири, а именно Гложенският..

публикувано на 08.08.14 в 15:27

Димитрина Русекова, автор на рубриката "Коса"

Още от дълбока древност косата е била един от най-важните елементи за добрия външен вид както на жената, така и на мъжа. Дамската  коса е символ на женственост. През различните векове и народи прическите са се изменяли. Различните видове подстригвания са знакови за определен период или възраст. Дори при настъпване на промени в личен план, а и не..

публикувано на 08.08.14 в 15:14