Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генерал Валентин Петров повежда АБВ за Пловдив- област

АБВ представи кандидат-депутатските си листи в Пловдив и областта.

Водач в Пловдив е бившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов, следван от бившия главен секретар на МВР генерал Валентин Петров, който ще води и листата в Пловдив – област.

След него се нарежда кметът на Първомай Ангел Папазов.

Координаторът на АБВ в Пловдив д-р Георги Паскалев коментира, че в листите „се дава превес на умните, интелигентите и талантливите хора”.

Освен проф. Борислав Борисов кандидат – депутати от Пловдив – град са още двама професори.

Това са ръководителят катедра „Физика” в Университета по хранителни технологии Иван Панчев и Димитър Костов – председател на общото събрание на КИА.

В листата има и двама доценти – деканът на факултета по фармация Людмил Луканов и Владо Андонов - почетен гражданин на Пловдив за 2008г. и ръководител катедра „Гастроентерология” в МУ.

В листата е и Нина Найденова, която беше кандидат за евро депутат. Румен Петков коментира, че очаква протестен наказателен вот на левия електорат към ръководството на БСП.

По думите му, „Освен катастрофалния резултат от управлението на мандатоносителя, подредбата на листата на левицата е пряко доказателство за провалилата се парламентарна грула.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-та авиобаза в Крумово се включват в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора . Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, община Калояново, и село Михилци, община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 часа..

обновено на 12.07.24 в 17:08

Верижна катастрофа до Пазарджик затруднява трафика на АМ "Тракия"

Верижна катастрофа затруднява движението в района на 102-рия километър на автомагистрала „Тракия“.  Сблъскали са се 4 коли в платното в посока Бургас, има и пострадали 2 жени, които са транспортирани в пазарджишката болница. Движението не е спряно, а се регулира от екипи на "Пътна полиция". В района на катастрофата има лека тапа, трафикът се..

публикувано на 12.07.24 в 16:30

Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите

Областният управител на Пловдив Христина Янчева обяви бедствено положение в общините Хисаря и Калояново.  Мярката се въвежда, за да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  Сърнегор и Отец Паисиево. В документа се посочват и конкретните мерки, които ще бъдат предприети от кметовете на..

публикувано на 12.07.24 в 16:00

ЕГ "Пловдив", Хуманитарната и ЕГ "Иван Вазов" пак са най-желани в Пловдив

Най-много седмокласници искат да учат английски език в Езикова гимназия "Пловдив" . Подадени са 1238 заявления за първо класиране точно в този профил, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.   Тя уточни, че в желанията на учениците следват Хуманитарни науки с английски език в Хуманитарната гимназия и ЕГ..

публикувано на 12.07.24 в 15:51

Огън бушува в труднодостъпен район в Родопите

Пожар гори в труднодостъпен горски масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните.  Пожарът е низов. Горят сухи треви и храсти. Все още не се знае какъв периметър е обхванал огънят. Изпратени са два екипаогнеборци. Към екипите от пожарникари са се присъединили и служители на Държавно горско стопанство – Славейно, и доброволци от селата Сливка,..

публикувано на 12.07.24 в 15:46