Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Капана" - "Зелена зона", жители и работещи в квартала ще паркират срещу такса

| обновено на 25.08.14 в 14:18

Право да паркират в „Капана” ще имат само собственици на жилища в квартала, както и хора, реализиращи търговска дейност там.

Това предвижда готвената промяна в общинската наредба, а предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия на ОбС на 11 септември, съобщи зам.-кметът Александър Държиков. 

По думите му, ограничителният режим на паркиране ще бъде въведен в рамките на сега съществуващата „Синя зона” в квартала и се налага заради превръщането на Капана в желан туристически обект.

Предвижда се за обособената нова „Зелена зона” да се издава само по един пропуск на жилище, който ще струва 50 лева годишно.

Освен това, в Капана ще може да се паркира и срещу служебни пропуски за робтещи в квартала, които струват 200 лева на месец, като броят им няма да надвишава 20% от общо100 -те паркоместа в квартала.

Сегашният паркинг зад бившите Хали ще бъде освободен, уточни още зам.-кметът.

По искане на живеещите се обсъжда  и разширение на пешеходната зона в квартала, с цел свързването на бул. „Цар Борис Трети Обединител” с ул. Райко Даскалов”.

С промяната, живеещите в „Капана” ще могат да паркират в цялата зона, а не само, както е сега, само на улицата, на която живеят, уточни още Държиков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48