Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Постоянен арест за кмета на Куклен Костадин Павлов и Надежда Минчева

И.д. кметът на Куклен Костадин Павлов и бизнесдамата Надежда Минчева - собственик на фирма за снабдяване с хранителни продукти- остават за постоянно  ареста - реши Окръжният съд в Пловдив. Двамата са с обвинения за получаване и даване на подкуп.

Павлов има и обвинение за превишаване на правата и търговия с влияние.

В края на миналата седмица той бе задържан по обвинение, че е взел подкуп от 1200 лева, за да упражни натиск върху подчинените си, за да се реши обществена поръчка в полза на фирмата на Минчева.

В хода на днешното съдебното заседание, което се гледа при закрити врата, стана ясно, че и миналата година в качеството си тогава на заместник- кмет той е получил 3000 лева, за да осигури на Минчева едногодишен договор за зареждане с хранителни продукти за детската градина  и домашния социален патронаж . Стойността на договора е близо 75 000 лева.

Към обвиненията се добавя и това, че е скрил оферта на въпросната фирма като по този начин е навредил на конкурентите й.

Срещу Надежда Минчева обвиненията са даване на подкуп. Разследването срещу дейността й тече от няколко месеца. В получаване на подкуп от нея бе обвинена и кметът на пловдивския район Централен - Райна Петрова, която съдът отстрани от длъжност.Още от категорията

Хеликоптер и военни продължават да гасят пожара в Карловско

Хеликоптер и днес се включва в потушаването на пожара край карловското село Розино. От сутринта там са и военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Гасенето от въздуха се извършва от хеликоптер AS 532 AL Cougar с екипаж от 24-а вертолетна авиационна база. 58 военнослужещи с 10 броя техника от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада от 05.30..

публикувано на 03.08.21 в 10:15

Прокуратурата разпореди министерска проверка за безводието в Кръстевич

В изпълнение на конституционно установените си правомощия, Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството по реда на чл. 145, ал. 1, т. 6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) за спазване на нормативните актове, регламентиращи управлението и контрола на водоснабдяването за питейно-битови..

публикувано на 03.08.21 в 09:38

Над 6 хил. декара са засегнати от пожари в Пловдивска област

Над 6 хиляди и 500 декара площи са засегнати от пожари, бушували на територията на Пловдивска област през денонощието. Това съобщи в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков. По думите му пожарите в понеделник и през изминалата нощ са били..

обновено на 03.08.21 в 08:45

Казусът "Чешнегирово" - въпроси, доклади и отговори в парламента

Казусът с влизането на американски военни в цивилен обект по време на военно учение край Чешнегирово влиза и в парламента. Очаква се служебният министър на отбраната да отговори на питанията на двама депутати за обстоятелствата и виновните по случая. Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев е поискал доклада за инцидента на служба „Военна полиция“ на..

публикувано на 03.08.21 в 08:44

39 случая на коронавирус в Пловдив, областта е втора в страната

393 са новите случаи на коронавирус за последното денонощието, отчита Единния информационен портал. Толкова много новозаразени не са отчитани от края на месец май. Положителните проби са близо 1,7 % от направените над 23 300 тестове.  Най-много са новите случаи в София (109). На второ място в страната е Пловдив с 39 случая, следват Варна и Бургас...

публикувано на 03.08.21 в 08:25