Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Млад мъж пострада при пожар в Мадан

24-годишен мъж е с опасност за живота, след взрив на газова бутилка в град Мадан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Смолян. Вчера, около 23.45 часа в град Мадан на ул. „Република” е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в град Кърджали. 

Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на Районно управление МВР-Мадан, при което те се качват на последния етаж на жилищната сграда, откъдето се чуват викове за помощ, разбиват вратата на апартамента и спасяват обгорения 24-годишен младеж от село Митовска, община Мадан, който живее в апартамента под наем. Минути след като евакуират младежа и излизат от апартамента, се чува втори взрив, който е от газова бутилка. Пострадалият от инцидента незабавно е транспортиран в УМБАЛ-град Пловдив, с опасност за живота.


Още от категорията
Киберножът на Клиниката за лъчелечение

Нов линеен ускорител ще работи в УМБАЛ "Свети Георги"

С нов линеен ускорител от последно поколение се оборудва Клиниката по лъчелечение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Високотехнологичната апаратура ще даде възможност за по- прецезно лечение на пациентите, с нея  ще може да се провежда и радиохирургия на почти всички органи, обяни началникът на клиниката д-р Мария Влайкова. Предстои обучението..

публикувано на 12.08.20 в 13:46

Автомобил влезе на Главната, поставят още бариери

Нерегламентирно навлизане на автомобил заснеха камерите на "Общинска охрана" в пешеходната зона в центъра на  Пловдив. Дежурните във видеоцентъра веднага са подали сигнал към патрула на площад "Римски стадион“.  От записите се вижда как кола с чужда регистрация навлиза за кратко в  Малката главна улица и маневрира между пешеходците в опит да  излезе,..

обновено на 12.08.20 в 13:27

Четирима в Общината с коронавирус, сред тях и главният архитект на Пловдив

4-ма служители от община Пловдив са с положителен тест за COVID-19. "Случаите са от понеделник насам, хората са в добро състояние и са карантинирани в домашна среда". Това съобщи за Радио Пловдив председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов, като заради конфиденциалност, не пожела да уточни имената на заразените.  Припомням, че във..

обновено на 12.08.20 в 13:27

Коронавирус и в Центъра за спешна помощ в Пазарджик

Шест положителни проби за коронавирус са установени сред служителите на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик. Заразени във филиала в областния град са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години. Всички са  поставени на домашна изолация.  Изследва се целият..

обновено на 12.08.20 в 13:27

Социолози проучват насилието над ромски жени в пловдивски села

Нов проект, който ще изследва насилието и дискриминацията над ромските жени в общините Куклен, Перущица и Родопи стартира  социална фондация "Инди рома 97". Оттам ще работят заедно със социолозите от агенция „Неохрон“ и ще анкетират над 400 ромски жени в следващите седем месеца.  Паралелно ще се  обучат 60 момичета и жени от ромските квартали на..

публикувано на 12.08.20 в 13:23