Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК спешно ремонтира помпената станция на град Баня

Пороите от неделя са нанесли  сериозни поражения на помпената станция на  Баня. От ВиК-Пловдив отрекоха категорично курортното селище да остане без вода, но обясниха че започват спешна реконструкция на съоръжението.  То е на брега на река Стряма край  село Войнягово. 

Кметът на  Баня Емил Мартинчев обясни, че в града нямат нарушения на  водоподаването и на този етап са без опасения за курортния сезон.

"Готови сме до два дни  да започнем аварийни дейности за спасяване на помпената станция  край Войнягово. Ситуацията  там е под контрол и наш екип ще работи по стената." Това потвърди днес  Манол Генов, управител  на В и К – Пловдив. Приблизително 10-15 000 лева ще са нужни за спешните укрепителни ремонти.

Екипи на ВиК-Пловдив продължават  работа и в наскоро наводненото село Храбрино в община Родопи.

Там тече цялостно изграждане на водопродовна мрежа по Програма за развитие на селските райони.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34