Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

20% увеличение на тока за начало ще стаблизират системата

Новосъздаденият Енергиен борд е добър като замисъл и като алтернатива на силно политизирания държавен регулатор, но дали ще заработи ефективно е друг въпрос.

Такъв коментар направи в интервю за Радио Пловдив Божидар Митев - председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ.

Причината е, че в него са включени представители с разнородни интереси в сектора и консенсус ще е трудно възможен.

Според синдикалиста без увеличение на тока от октомври няма да се мине.

По думите му до режим на тока едва ли ще се стигне, но дружествата в системата се задъхват от липса на пари за инвестиции и дори за поддържане на системите.

Поне 20 на сто трябва да се вдигне цената на ел. енергията, за да започне стабилизацията - смята още Божидар Митев.


Още от категорията

Рестартирай Европа: Ковид-19 и програма "Образование"

България ще получи близо 787 млн. евро от ЕС по програма „Образование“ 2021-2027.Проектът на програмата е публикуван за обществено обсъждане до 9 август. Със средства от Европейския социален фонд+ (ЕСФ+) ще се насърчава равният достъп на всички деца и ученици до качествено и приобщаващо образование, с акцент върху уязвимите групи...

публикувано на 03.08.21 в 09:00

В Триград ще изградят парк на родопските билки

Парк на родопските билки ще изгради в Триград сдружение „Здравец“ по българо-гръцката програма „Интеррег  VА“. "За реализацията на проекта  „Floreo“ ще оборудваме наети закрити помещения и неизползваем парцел над 2 декара", съобщи пред Радио Пловдив председателят на неправителствената организация Радост Караиванова. Девинското село Триград..

публикувано на 03.08.21 в 07:13

Очаквам повече ваксинирани през есента

„Общопрактикуващите лекари в Пловдив са готови да посрещнат четвъртата вълна на Ковид-пандемията. Имаме  разработени протоколи, опит от предишните вълни, готовност да правим имунизации. За болните обаче все още няма лекарства и можем само да ги наблюдаваме, за да преценим кога се нуждае от кислородно лечение, за да го насочим  към болница и..

публикувано на 02.08.21 в 10:28

Еуфорията след изборите е рискована за властта

От „черната кутия“ за идеи на ИТН извън институционалната политика, според ДБ, до „възмездието като топприоритет“ за хората на Слави Трифонов, през отказа на ИБГНИ за „подкрепа на празен лист“  до убеждението на БСП, че без осъзнаване необходимостта от рамото на столетницата, Правителство не може да има. Ще успеят ли политиците  да сглобят..

публикувано на 02.08.21 в 09:06

Законът не е добър, ако не решава проблемите на хората

„Държавата трябва да поеме своята отговорност и да осигури на българските граждани минимално необходимото за качеството им на живот през 21 век. Очаквам дългосрочни мерки, защото оперативните програми, планът за възстановяване  и устойчивост, държавният бюджет и другите източници на финансиране са за това – да се подобрява качеството на..

публикувано на 02.08.21 в 08:52