Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воеводско "Не" по заема за втори Гребен канал

Общинските съветници Славчо Атанасов и Слави Георгиев се обявиха против тегленето на нов заем за проекта за построяването на втори гребен канал.

„Ние сме „за” втори гребен канал, но стоим зад проекта на арх. Валентин Маринов, който е само за 6 млн. лв” – заяви бившият кмет Атанасов. Той изтъкна, че освен големия кредит заради проекта на кмета Иван Тотев ще бъдат изсечени над 4000 дървета, както и трябва да бъдат преместени дигите на река Марица.

Срещу масовата сеч в „Западен” се обяви и бившият кмет на района Десислава Желязкова. „Този район беше „зеления дроб” на града, а след няколко години ще бъде най-голямата пустош” – категорична е Желязкова.

„Клубовете по гребане са само параван за проекта на Иван Тотев. Новото водно съоръжение ще бъде зона за платени атракции, които обикновените пловдивчани няма да могат да си позволят. Зоната ще обслужва интересите само на заможните пловдивчани” – заяви Слави Георгиев, като визира идеята на Тотев на втория гребен канал да има джетове, водни ски и бънджи скокове.

Общинските съветници, които са активисти на Патриотичен фронт, заявиха, че на сесията на 11 септември ще гласуват против този проект на Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32- годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание адвокатите на обвиняемия поискаха процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27