Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на исторически осминафинал на US Open

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за исторически осминафинал при мъжете на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. В третия кръг българинът, който е поставен под №7 в основната схема, победи Давид Гофен от Белгия с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1. Мачът продължи 2 часа и 21 минути.

Григор започна отчайващо и загуби първия си сет на турнира и то без да успее да вземе нито гейм - 0:6. След това успя да спаси пробив още в първия гейм на втория сет и в крайна сметка да сломи съпротивата на младия белгиец, на когото и силите не достигнаха във финалния сет.

За място на четвъртфиналите българският тенисист ще спори с №20 сред поставените Гаел Монфис от Франция.

Димитров и Монфис са се срещали два пъти при професионалистите, като имат по един успех, а последният мач между двамата бе спечелен от Димитров. Монфис обаче отстрани Димитров на Откритото първенство на Съединените щати пред 2011 година още в първия кръг.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дербито ЦСКА - "Ботев" пряко по Радио Пловдив

ЦСКА приема "Ботев" (Пловдив) на стадион „Локомотив“ в София в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш. 45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той идва при „армейците“ от "Спартак" (Варна), който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка..

публикувано на 30.08.24 в 16:51
Мартин Папанов

Обиколката на България завърши със скандал

Италианецът Матео Малучели от японския отбор "Джей Си Ел Укьо" е шампион в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България.  Надпреварата завърши със скандал и над два часа разглеждане на контестации от страна на съдиите заради победата на българина Мартин Папанов от отбора на "Цар Симеон" в последния пети етап - 123 километра от Сливен до..

публикувано на 30.08.24 в 12:49

БФС премести "Вечното дерби" на 19-и октомври

Дербито "Левски" - ЦСКА от осмия кръг на шампионата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора. За целта от футболната централа размениха VIII и XII кръг от програмата на Първа лига. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз. Окончателното решение на БФС е дербито да се състои а..

публикувано на 29.08.24 в 15:36
Александър Томаш

Александър Томаш пое официално ЦСКА

Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Това съобщиха официално от ЦСКА. "Желаем им успех и победа още в петък.  Предвид кратките срокове за подготовка преди мача, представянето..

публикувано на 29.08.24 в 10:16

"Марица" спечели областния финал за Купата

"Марица" спечели областния финал в турнира за Купата на България и стана представител на област Пловдив в надпреварата. “Жълто-сините” надиграха с 2:1 "Металик" в Сопот. За маричани успехът бе седми поред от началото на сезона. Теодор Фърков пропусна този двубой поради здравословни причини. "Марица" бе по-активният тим на терена и атакуваше често, но..

публикувано на 29.08.24 в 09:41