Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК изпрати на поправителен Община Пловдив за обществена поръчка за междуградските автобусни линии

Община Пловдив подготвя нова процедура за обществена поръчка за пет пакета извънградски автобусни линии, след като Комисията за защита на конкуренцията отмени досегашните условия. Това потвърди за Радио Пловдив ресорният заместник-кмет Александър Държиков. 

Според КЗК при досегашната процедура общината нарушава принципа на равнопоставеност като изисква превозвачите да не използват по тези линии автобуси, с които изпълняват и други поръчки. Съобразяваме новата конкурсна документация с това изискване, очакваме и становище от Автомобилна администрация дали някои от линиите няма да отпаднат от републиканската транспортна схема,добави още Александър Държиков. Жалбата до КЗК е от превозваческата фима „Емилия”, която и сега вози пътници по някои от линиите по силата на удължен договор с общината. Александър Държиков припомни, че по закон до провеждането на новия конкурс са подписани анекси с досегашните превозвачи. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26

Трима пострадаха при две катастрофи в пловдивско

16-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа край пловдивското село Ръжево, други двама са ранени след пътен инцидент в Пловдив. Младежът е настанен в пловдивска болница, след като падна с кросовия си мотор в канавка между селата Ръжево и Ръжево Конаре. Обстоятелствата около инцидента не са изяснени, тъй като пострадалият все още не..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

Два пъти повече отличници на изпита по химия от тези по биология в МУ-Пловдив

Шестиците по химия са два пъти повече от отличните оценки по биология. Това показват резултатите от кандидатстудентския изпит в Медицински университет – Пловдив  за магистърските специалности  „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи 1243. Те писаха по вариант 1, който бе изтеглен в деня на..

публикувано на 09.07.24 в 11:18

ВиК-ремонт ограничава движението по част от бул. "Васил Априлов" за два месеца

От днес до 15 септември  се въвежда временна организация на движението по  бул. „Васил Априлов“  в Пловдив  в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица . Причината е подмяна на част от водопроводната мрежа и реконструкция на западното платно в посочения участък. Колите, включително и автобусите на градския транспорт,..

обновено на 09.07.24 в 10:22

БСП-Пловдив: Арестът на Златомир Дьовленски е политическа поръчка

Градският съвет на БСП - Пловдив изказва пълна подкрепа  за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града. Това пише в декларация, изпратена до медиите от местната структура на социалистите в Пловдив. В нея се посочва, че в БСП са обезпокоени от вчерашния..

публикувано на 09.07.24 в 10:20