Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весел празник в район "Тракия"

Празник под надслов „На Тракия с любов” очаква тракийци и гостите на района днес. От 18 ч на барбекютата в парк „Лаута” ще започне концертът на биг бенд „Пловдив”, след което ще се проведе състезание по караоке с много награди за участниците. Много настроение, танци и изненади обещават от районната администрация.  

По думите на кмета на "Тракия"  Костадин Димитров, с направата на детска ясла „Приказка” вече имаме задоволяване на нуждите откъм детски ясли на целия район. 

"В момента в детска ясла „Слънчев рай” имаме дори незапълване на местата. Така, че който желае може да кандидатства, ако не може да намери заведение,  което  детето му да посещава под тригодишна възраст", каза още той в интервю за Радио Пловдив.

Според него,  в много от детските градини в района са направени частични подобрения във външните катерушки и в ландшафта и припомни, че през миналата година по  фонд „Козлодуй” Община Пловдив успя основно да реновира детска градина „Кремена”, детска градина „Слънце” в района. От саниране се нуждаят детските заведения „Десислава” и „Еделвайс” в "Тракия" , където все още  има големи разходи на топлоенергия, подчерта още той.

Димитров изрази своето задоволство от факта, че 30 - милионният заем, за който кандидатства община Пловдив, вече има зелена светлина и това дава възможност  за решаването на много инфраструктурни проблеми в района, един от който е и изграждането на продължението на ул. „Проф. Цветан Лазаров”. 

По отношение на Ботаническата градина, която се стопанисва от Аграрния университет в града, кметът на "Тракия" разкри, че вече има няколко идейни проекта за нейното възстановяване и трябва да се търсят варианти за осигуряване на нужните инвестиции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ученик от Пловдив триумфира на езикова олимпиада в САЩ

Хамза Арслан, който тази година завърши 10 клас в ЧПГИКН „Акад. Благовест Сендов” в Пловдив, се завърна в България с два златни и един бронзов медал, след участието си в  в Глобалните Финали на Teenagle, проведени в Montclair State University, New Jersey, USA. Състезанието се провежда в 4 кръга, като всеки един от финалистите се подготвя с..

публикувано на 08.08.24 в 13:48

Прекратяват договора с консорциума от три транспортни фирми, "Хеброс бус" оцеля

От 10 септември Община Пловдив прекратява договора с консорциума от три транспортни фирми , подписан през 2016 година, за обслужването на 8 линии от масовия градски транспорт. Това обяви пловдивският кмет Костадин Димитров, след като изтече едномесечното предизвестние към превозвачите за да изпълнят условията по договор. Договорът от 2016..

обновено на 08.08.24 в 13:37

Откритата археология не застрашава изграждането на Бетонния мост

Археологическите разкопки на терена под Бетонния мост, при които беше разкрит богато устроен район с находки от  II-III век, няма да възпрепятстват изграждането на новото съоръжение, това увери пловдивският кмет Костадин Димитров.  До края на месеца трябва да бъдат готови основите, върху които ще се монтират гредите за Бетонния мост. Ако това бъде..

публикувано на 08.08.24 в 13:34

Стоп на изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци до контейнерите

6 глоби са наложени само  през вчерашния ден за нерегламентирано изхвърляне на едрогабаритни отпадъци, съобщи зам.-кметът по „Екология и здравеопазване“ Иван Стоянов. Той обясни, че проверките се извършат съвместно с  общинското предприятие „Чистота“, Инспектората и Общинска полиция.  По думите гражданите не се съобразяват с графиците, които се..

публикувано на 08.08.24 в 13:31

Разбиха депо за пласиране на синтетичен хашиш на младежи

При спецакция на ГД БОП  и Окръжна прокуратура в Пловдив е заловена организирана престъпна група за разпространение на хашиш, марихуана и синтетична дрога.   Петима от бандата са арестувани този вторник, 6-ти август.  При обиските от техните адреси и автомобили са открити около половин килограм синтетичен хашиш, вещества за неговото..

публикувано на 08.08.24 в 12:17