Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светла Косева с изложба във "Възраждане"

В галерия „Възраждане” се открива изложба живопис на Светла Косева. Това е трето представяне на варненската художничка пред пловдивска публика. Светла Косева представя своето творчество в самостоятелни изложби в София, Лондон, има участие и в сборни проекти. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Столипиново" пак пламнаха боклуци

Пожар от запалени отпадъци  избухна  пловдивския кв. „Столипиново“.  По първоначални данни огънят е тръгнал от поредното нерегламентирано сметища на ул. Крайна“, в близост до постройки, съобщиха от противопожарната служба.  Четири пожарни автомобила и един със специализирана автомеханична стълба са на мястото. Няма данни за пострадали и засега не..

публикувано на 14.08.24 в 14:31

Измамници отнеха три апартамента от пловдивчанин

Четирима мъже и жена са измамили 57-годишен пловдивчанин да прехвърли трите си апартамента в Пловдивския квартал „Кючук Париж“ на други хора, като системно го напивали. Районната прокуратура повдигна обвинения срещу петимата, единият от които е бил помагач за измамата, в резултат на която на жертвата са нанесени крупни финансови щети,  на пазарната..

публикувано на 14.08.24 в 13:42

Кметове от пловдивска област се обявиха срещу новата наредба за такса смет

Кметовете от Пловдивска област настояват да се отложи или отмени новата наредба за изчисляване на такса битови отпадъци. Според тях наредбата в настоящия й вариант е неприложима, а основната тежест ще падне върху гражданите. Това стана ясно на среща при областния управител по инициатива на местната власт, посветена на проблемите около въвеждането..

публикувано на 14.08.24 в 13:38

Започна ремонта на читалището в Ръжево Конаре

Ремонтът, който е за 250 000 лева, предвижда смяна на покрива на читалище "Просвета". Той трябва да завърши  до края на ноември тази година.  Проектът е с печелен от община Калояново и е по програма   "Красива България". 

публикувано на 14.08.24 в 13:34

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 12:38