Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Пловдивско и Пазарджишко се нормализира

| обновено на 17.09.14 в 12:23

Около 100 души в югозападната част на Красново са били евакуирани тази нощ в кметството на селото. Мярката е разпоредена от кмета Иван Бабаджанов като превантивна мярка срещу преливането на близкия язовир. 

Пред Радио Пловдив кметът на Красново съобщи, че е разпоредил евакуацията заради голямото количество дъжд, паднал отново и тази нощ над селото и покачващото се ниво на язовира. Иван Бабаджанов каза още, че е поддържал постоянна връзка с кмета на съседното село Кръстевич, който също алармирал за много дъжд и голяма приливна вълна, идваща от Балкана.  Рано тази сутрин евакуираните в село Красново са се прибрали по домовете си – каза кметът Иван Бабаджанов. 

Вчера пороят наводни близо 50 къщи в Красново и остави под вода много улици. В селата Кръстевич и Красново бедственото положение остава, докато не се реши проблемът с питейната вода. За целта ще се търси съдействието на БЧК. 

Тревожна е била ситуацията тази нощ и в други две хисарски села – Миромир и Ново Железаре, съобщи кметицата на Хисаря Пенка Ганева. В двете села има наводнени къщи, но положението вече е нормализирано.

Ситуацията в засегнатите от наводненията села е тема на днешното заседание на Кризисния щаб в община Хисар. След това комисии ще започнат оглед за описване на щетите в двете села. 

В Съединение тази нощ също са паднали знчително количество валежи, съобщи кметът Георги Руменов. Там има наводнени улици, но към момента няма сигнали от граждани за наводнени жилищни сгради.

Нормализира се постепенно и ситуацията в Пазарджишко – съобщи шефът на Пожарната в Пазарджик Иван Панайотов. И днес продължава отводняването на пострадалите къщи в Добровница. Този процес ще продължи поне още 3 три дни, тъй като подпочвените води са много високи, коментира Панайотов. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28