Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преобразяват бившия хотел на Ванко 1 в административен център, махат статуята на Христос

| обновено на 19.09.14 в 07:37

Един милион и 400 хиляди  лева ще бъдат усвоени в ремонта на бившия хотел  на Ванко 1 на кръстовището на Цариградско шосе и бул. „6-ти септември”. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев  даде старт на преустройството на занемарената седеметажна сграда,  в която след приключването му  ще бъдат  настанени  част от администрацията на район  „Източен” и Центърът  за градска мобилност. 

Ремонтът ще бъде осъществен от Строително обединение „Източен 2014”- Пазарджик в рамките на 140 дни, обеща представителят на фирмата инж. Георги Величков.  Той уточни, че освен  реконструкция на сградата, ще има подобрения и на фасадата, както и  на всички вътрешни помещения, в съответствие с утвърдения проект.  

Кметът Иван Тотев и зам. - кметът на район Източен Николай Чунчуков

Служителите на кметството ще ползват три етажа, като на партерния  ще  има  открита вътрешна приемна с гишета за  гражданите и облекчен достъп за хора с увреждания. На покрива на сградата  ще има кафе и басейн, които ще бъдат отдадени под наем, обясни Тотев. Той обаче подчерта, че идеята за обновяване на сградата не предвижда запазване на бутафоната фигура на Христос и тя няма да бъде възстановявана.  

Най-късно в началото на лятото административните звена на район „Източен” – служба ГРАО, каса и отдел „Стопански” ще започнат да функционират в  обновената сграда, увери  още кметът Иван Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28