Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данчо Григоров показва пейзажи в Културния център на Радио Пловдив

| обновено на 19.09.14 в 12:30

Изложба  живопис на художника Данчо Григоров ще се открие в Културния център на Радио Пловдив.

В нея авторът показва последните си картини, рисувани през тази година. Условно те могат да се обединят под мотото „Пейзажи”,  един цикъл дори носи името „Мистични пейзажи от Камен бряг”, но изразните средства създават визия между реалното и поетичното, с усещането за тишина и поглед към  времето в бъдещо измерение. 

СнимкаДанчо Григоров  е завършил реставрация и консервация на  паметниците на културата. Работил е дълги години в Института за паметници на културата, включително и по обекти като Старинен Пловдив и Бачковския манастир. Член е  на СБХ и на Дружеството на пловдивските художници. Той е един от основателите на култовата група „Ръб”. 

Не брои изложбите си, но има самостоятелни изяви в цялата страна, в Канада, Германия, Македония и Турция. Изложбата в Културния център на Радио Пловдив ще бъде открита в 18ч. от председателя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

Интервю с Данчо Григоров можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Дойкин-Кърпаров квартет“ в Първо студио на Радио Пловдив

Двама удивителни български джаз музиканти със световна кариера пристигат в Пловдив за концерт на Eastern Passage Doykin & Karparov Quartet. в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е част от платфомата "Камерна сцена Пловдив" и ще е на 3 август, събота, от 20.00 часа.  „Дойкин-Кърпаров квартет“ е съставен от музиканти със световна кариера: Асен..

публикувано на 30.07.24 в 11:50
Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен  олимпийски шампион

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.  Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

По традиция в рамките на „Пловдив чете“  литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа.  Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който..

обновено на 15.06.24 в 12:12

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20