Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на стадион "Христо Ботев" вече е възобновен

| обновено на 24.09.14 в 16:18

Строежът на стадион "Христо Ботев" продължава от днес, като на съоръжението работят няколко десетки души. Очаква се в близките месеци да бъдат завършени в груб строеж трибуна "Изток", както и северната трибуна.

Централната трибуна ще бъде запечатана до кота "нула", като по този начин съоръжението да посрещне спокойно зимата.

"Целта ни е да довършим започнатото и конструкциите да бъдат напълно стабилни до Нова година. Засега не може да се каже кога отборът ще може да играе мачовете си там, но при първа финансова възможност ще форсираме завършването на стадиона", заяви Ангел Палийски, който отговаря за строежа та стадион "Христо Ботев".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Минута мълчание в памет на Атанас Драмов

"Локо" и "Арда" направиха 1:0 в контрола

Представителният отбор на "Локомотив" (Пловдив) завърши наравно 1:1 с "Арда" (Кърджали) в контролна среща. Двубоят се игра вчера на помощния терен на „Лаута“. Гостите поведоха в резултата в 62-ата минута чрез Чинонсо Офор, а пловдивчани изравниха чрез Хуан Переа шест минути преди края. Срещата започна с минута мълчание в памет на Атанас Драмов...

публикувано на 13.10.24 в 10:56
Кирил Десподов в акция

България направи само 0:0 с Люксембург

Националният отбор на България направи грешна стъпка в преследването на първото място в Лигата на нациите, след като направи равенство 0:0 при домакинството си на Люксембург. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив "лъвовете" имаха много сериозна подкрепа от трибуните от около 15 000 зрители, но това не им помогна да пробият отбраната на съперника...

публикувано на 12.10.24 в 22:05

Почина легендата Атанас Драмов

На 81 години от този свят си отиде легендарния треньор на "Локомотив" (Пловдив) Атанас Драмов. Под негово ръководство “черно-белите” завоюват първото си отличие – Купата на Съветската армия през сезон 1982/83. Той е начело на “черно-белите” и през 1992 година, когато "Локомотив" се окичва с бронзовите медали в първенството. В своята треньорска..

публикувано на 12.10.24 в 12:22

Илиан Илиев: Искаме да продължим да сме на върха в групата

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга на 12 октомври (събота) от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група..

публикувано на 11.10.24 в 18:03

Любо Пенев освободен със странен документ

Любослав Пенев беше освободен по неособено професионален начин от Локомотив (Пловдив). Sportal.bg разпространи документа, с който “смърфовете” освобождават наставника и неговия щаб. Прави впечатление, че върху листа, който е подписан от изпълнителния директор на клуба и който не е бил връчен лично на Ел Голеадор, липсва входящ номер. Няма го и името на..

публикувано на 11.10.24 в 18:00