Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Академично ниво, въпреки трудностите - това е мотото на ПУ на старта на новата учебна година

| обновено на 26.09.14 в 13:47
С 3 700 първокурсници ПУ "Паисий Хилендарски" откри новата учебна година. 

Пред Радио Пловдив ректорът на ВУЗ- а проф. Запрян Козлуджов определи като труден баланса между поддържането на образователни стандарти и финансова стабилност в среда на конкуренция, демографска криза и финансови лишения.

Откриване на новата учебна година в ПУВицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков беше гост на откриването на академичната учебна година, чийто старт беше даден в Спортната зала на висшето училище на бул. „България“.

Церемонията по традиция включи предаването на символите на университета – знамето, ключа и издание на Паисиевата „История славянобългарска“ от абсолвентите на първокурсниците. 

Учебните занятия за студентите редовно обучение започват на 29 септември, понеделник. 


Още от категорията

Над 6 хил. декара са засегнати от пожари в Пловдивска област

Над 6 хиляди и 500 декара площи са засегнати от пожари, бушували на територията на Пловдивска област през денонощието. Това съобщи в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков. По думите му пожарите в понеделник и през изминалата нощ са били..

обновено на 03.08.21 в 08:45

Казусът "Чешнегирово" - въпроси, доклади и отговори в парламента

Казусът с влизането на американски военни в цивилен обект по време на военно учение край Чешнегирово влиза и в парламента. Очаква се служебният министър на отбраната да отговори на питанията на двама депутати за обстоятелствата и виновните по случая. Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев е поискал доклада за инцидента на служба „Военна полиция“ на..

публикувано на 03.08.21 в 08:44

39 случая на коронавирус в Пловдив, областта е втора в страната

393 са новите случаи на коронавирус за последното денонощието, отчита Единния информационен портал. Толкова много новозаразени не са отчитани от края на месец май. Положителните проби са близо 1,7 % от направените над 23 300 тестове.  Най-много са новите случаи в София (109). На второ място в страната е Пловдив с 39 случая, следват Варна и Бургас...

публикувано на 03.08.21 в 08:25

УМБАЛ "Свети Георги" получава първия робот за дезинфекция срещу коронавирус

Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив е първото българско лечебно заведение, което днес получава робот за дезинфекция срещу коронавирус от ЕС. Европейската комисия обяви обществена поръчка за 200 робота, които бяха купени с 12 млн. евро от Инструмента на ЕС за спешна подкрепа и първите 100 вече бяха доставени в лечебни заведения в..

обновено на 03.08.21 в 08:25

Пловдивските съветници гласуват промени в бюджета на общината

Промени в бюджета на общината ще гледа на днешното си заседание пловдивският Общински съвет.  Отново е внесено искането на председателя на групата съветници от ГЕРБ Йордан Илиев шестте района да получат общо 1,7 милиона лева допълнителни средства. Съветниците трябва да одобрят и намерението на ръководството на болница „Свети Пантелеймон“ да..

обновено на 03.08.21 в 08:25