Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът забрани алкохола и митингите в изборния ден

Забрана върху продажбата и сервирането на алкохол във всички обществени места  на територията на цялата  община Пловдив  в деня на парламентарните избори (5 октомври)  издаде кметът Иван Тотев. Единствено изключение се допуска за предварително планираните  семейни тържества. 

Срокът на рестрикцията е от  06.00ч. до 20.00 ч. в неделя, като  за спазването и организация са длъжни да създадат  районните кметове, гласи заповедта на градоначалника.  Освен това  през целия ден се забранява провеждането на  всякакви  групови мероприятия, за да няма предпоставки за нарушаване на обществения ред.  

Отговорността за осигуряването на  безопасни и нормални условия в изборния ден  в Пловдив се възлага на общинската и районните администрации,  всички полицейски структури, пожарната и EVN, пише в заповедта на Иван Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама мъже пострадаха при пожари в магазин и мелница

Двама мъже пострадаха при пожари в хранителен магазин в Пловдив и мелница до Асеновград.  Две пожарни и два дежурни екипа на Първа противопожарна служба в Пловдив са потушили пожар, възникнал снощи в хранителен магазин в града.  Там е пострадал 53-годишен мъж, който е е вдишал дим, получил изгаряния и е бил взет с линейка за преглед.  Огънят в..

обновено на 27.08.24 в 12:18

Нов център ще предоставя комплексни услуги в "Източен"

Център за интегрирани социални здравни услуги в район „Източен“ в Пловдив ще предоставя безплатно подкрепа за живеещите в района. Той беше открит Наталия Митева, заместник-министър на образованието и науката и от ресорния заместник-кмет Николай Бухалов.  В новия център ще работят осем души, които ще консултират нуждаещите се от образователни,..

публикувано на 27.08.24 в 12:15

Тийнейджър е задържан с фалшиви евробанкноти

Непълнолетен младеж бе задържан в Пловдив при опит да плати с фалшива евробанкнота в заложна къща. 17-годишният криминално проявен тийнейджър заплатил с подправена банкнота от 200 евро в заложна къща в областния град. Отзовалите се на сигнала служители от Второ РУ задържали извършителя, а при последвалия обиск от него са иззети 6 банкноти със..

публикувано на 27.08.24 в 12:09

Откриват център за социални и здравни услуги в Столипиново

Заместник-министърът на образованието Наталия Митева и заместник-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов ще открият Център за интегрирани социални здравни услуги в район „Източен“ в Пловдив. В него ще работят осем души, които ще консултират нуждаещите се от образователни, здравни и социални услуги. Специалистите ще осъществяват и..

обновено на 27.08.24 в 10:16

Представят с изложба идеите за бившата сграда на БНБ в Пловдив

Изложба, представяща резултатите от инициативата „Трезор за идеи: Конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на БНБ, гр. Пловдив“ се открива днес на пл. "Централен". На 22 двустранни табла, експозицията представя получените 42 предложения от страната и чужбина. Те бяха внимателно разгледани и оценени от експертно жури с председател..

обновено на 27.08.24 в 10:16