Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Българи – шампиони" или за силата на човешкия дух - Елица Тодорова гостува в "Рудбокс"

| обновено на 01.10.14 в 14:42

Елица Тодорова гостува тази вечер в ефира на Радио Пловдив и предаването Рудбокс.Очаквайте новата музика събрана в албума „Българи –шапиони” и разказ за вдъхновението породено от силата на човешкия дух.

"Новият албум е посветен на българските спортни успехи.Но шампионите не са само в спорта, те са навсякъде, сподели Елица Тодорова. Днес „Българи-шампиони“ според мен се отнася за всеки наш сънародник, който успява да оцелее в тези трудни времена. 

СнимкаАлбумът е за българите, избрали да останат в нашата родина. А също и за тези, които живеят в чужбина. Сред тях също има „големи шампиони“, успели да се наложат в своята професионална област."

http://www.youtube.com/watch?v=X06AOvfLRX0

 "Търсили сме клубно, дори дискотечно звучене. Но има и няколко много лирични песни, записани акустично в съпровод на пиано или китара. Интересна комбинация се получи в известната пиринска песен „Пуста младост“. Изпълняваме я заедно с двама младежи от Благоевград – братята Мартин и Кристиян Пищолски. Освен, че пеят, те свирят на тарамбуки и тъпани…”

Не пропускайте Рудбокс тази вечер след новините на БНР в 20ч.

Още от категорията

Започва номинирането за награда "Пловдив"

От 1 до 15 април ЗАПОЧВА НАБИРАНЕТО НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ – НОМИНАЦИИ за удостояване с „Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година или за цялостен принос...

публикувано на 31.03.20 в 16:23

"Извънредни мисли" - адаптация на ежедневието

Продължаваме срещите си в рубриката „Извънредни мисли“ - един поглед в интимния свят на всеки от участниците, с безкрайна  палитрата от емоции и тишини! Какво поражда вътре в нас времето и възможността да останем по-близо до себе си? Всеки от участниците в „Извънредни мисли“ ще отговори на три въпроса : Как се казвате и къде се намирате..

обновено на 31.03.20 в 15:34

"Извънредни мисли" - паузите раждат хармония

Обещахме ви палитра от емоции и тишини, обещахме ви неподправена откровеност и тя се случва. Забързани, до скоро неглижирахме онази част от същността си, която има нужда не от спешните задачи, не от трескавото тичане от план, в план! Спряхме изведнъж, огледахме се наоколо, където всичко сякаш е замряло ... Какво откриваме сега?? Откриваме ли..

публикувано на 31.03.20 в 14:37

Историческият музей в Пловдив с виртуална разходка

Стефан Шивачев , директор на Регионалния исторически музей в Пловдив представи техните онлайн разходки в залите, и новите видеоуроци, които ще се правят по идея на Министерството на културата.  Г-н Шивачев информира, че на сайта на музея има меню „Виртуален музей“, и всеки може да се запознае с неговите възможности. Само преди няколко..

публикувано на 30.03.20 в 11:18

Преге - предаване за света на книгите, 28.03. - 03.04.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 28. 03. 2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ ( нови книги ) Пол Валери. Младата парка - том 2: Избрани произведения. 276 стр., ок. 4А, Гутенберг, 2020. Сол Белоу. Равелщайн. 192 стр., ок. 4А, Лист, 2020. Юкио Мишима. Морякът, комуто..

публикувано на 29.03.20 в 10:14