Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Асеновградчани ще експериментират машинното гласуване

| обновено на 02.10.14 в 14:01

25 устройства за експериментално машинно гласуване ще бъдат доставени в Асеновград за предсрочния парламентарен вот в неделя. Апаратите ще се монтират в опрeделените избирателни секции в предизборния ден, съобщи шефката на дирекцията по административно обслужване в община Асеновград Ели Пехливанова. 

Асеновград е един от трите града в областта, където ще се проведе машинно гласуване, останалите са Карлово и Първомай. Вече са доставени и необходимите количества изборни бюлетини, които се съхраняват под постоянна полицейска охрана в сградата на общината.
Още от категорията

Три години зад решетките за пиян шофьор

29- годишен пловдивчанин бе осъден на 3 години затвор за шофиране в пияно състояние. Това е втората му присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол.  Той ще плати и глоба от 1000 лева, а книжката ще му бъде отнета за срок от 3 години. На 23-ти май на централния пловдивски булевард Цар Борис Трети Обединител мъжът е спрян за проверка..

публикувано на 20.10.20 в 15:45

Мишо Миховски ни напусна внезапно и рано

Внезапно на 53 години ни напусна нашият колега и приятел Михаил Миховски.  Той беше обвързал целия си живот с новините на Радиото. Мишо, както го наричахме всички в Радио Пловдив и "Хоризонт", търсеше новините във всички обществени сфери - от политиката до рокендрола и Космоса с неповторимо любопитство към всяка област от човешкия живот. Ще го..

публикувано на 20.10.20 в 14:57

Още петима лекари и училищен директор с ковид, Пловдив засили мерките

109 са новите случаи на Ковид-19 в Пловдив и областта. По данни на РЗИ още петима лекари от града са заразени като в момента се прави епидемиологично проучване на контактите им.  Сред новите случаи на коронавирус е и директорът на ОУ „Алеко Константинов“ Красимир Ангелов. Той е преподавал на 14-ти октомври като е използвал лични предпазни средства..

публикувано на 20.10.20 в 14:41

Арестуваха дрогиран шофьор с оръжие и боеприпаси в колата

Полицията задържа 35-годишен дрогиран шофьор от пловдивското село Дълго поле. Тестът установил, че той седнал зад волана след употреба на наркотичното вещество тетра-хидро-канабинол.  При последвалата проверка в лекия автомобил на нарушителя са намерени незаконно оръжие, боеприпаси и марихуана. Иззети са боен пистолет, различни калибри бойни и..

публикувано на 20.10.20 в 14:04

Населението на Пловдив ще расте, но не и територията му, според новия ОУП

Два нови парка да бъдат създадени в близките години, предвиждат измененията на Общия устройствен план на Пловдив. Най-вероятно те ще бъдат в североизточната и югозападната част на общината, но точно къде ще се позиционират, ще стане ясно на по-късен етап.  Сега тече общественото обсъждане на плана, а всички материали са публикувани на сайта..

публикувано на 20.10.20 в 14:02