Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 избирателни секции се откриват в пловдивската Университетска болница

В четири избирателни секции ще гласуват пациентите на УМБАЛ „Свети Георги” на 5 октомври. Три от тях са на територията на Район „Западен” в База 2 на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе”. В Хирургичния блок там са разположени секции 48 и 49, уточниха от болницата. До момента 317 пациенти в двете бази са заявили желание да упражнят правото си на глас.

48-а по традиция ще се помещава на 5-ия етаж в Клиниката по ортопедия и травматология. В нея ще гласуват всички, които към дата 5 октомври се лекуват в клиничните звена от 1 до 5 етаж вкл. На 11-ия етаж във Втора клиника по хирургия, ще бъде разположена 49-а секция. В нея ще могат да гласуват пациентите, които са в стационарите от 6 до 12 етаж.

В административната сграда на Клиниката по инфекциозни болести, която също се намира на територията на База 2, ще бъде секция №50. Там могат да гласуват лежащо болните в трите лечебни блока на клиниката. Четвъртата секция е №102, в Район „Централен” – в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги” на бул. „Васил Априлов” №15А, в Клиниката по кожни и венерически болести.

Общо 317 пациенти на лечебното заведение са вписани в избирателните списъци към 2 октомври, в това число не са включени придружителите на болните и служителите на лечебното заведение, които гласуват по местоживеене. 69 от лежащо болните са в База 1, а 248 – в База 2. Ако има новопостъпили пациенти днес, 3 октомври, и утре, 4 октомври, и те желаят да упражнят правото си на глас, в избирателните секции ще им бъдат издадени индивидуални протоколи за гласуване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28