Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Днес е ден за размисъл преди утрешния вот

Днес е ден за размисъл - преди предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. В деня заразмисъл секционните избирателни комисии се снабдяват сизборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тяхсе поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъцис партиите, коалиции и независимите кандидати. Днес е забраненаполитическата агитация и разпространяването на информация засоциологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма.

Звената за български документи за самоличност ще работятднес и утре, за да се осигури възможност на всеки да гласува.Това информира МВР.Ще бъдат издавани необходимите удостоверения за гласуване.За целта всеки може да подаде искане в областнитедирекции на полицията и районните управления днес и утре до18.00 ч.Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняванеправото на глас в изборния ден, се издават само след подаване назаявление за издаване на лична карта и след цифрово заснеманена лицето на заявителя.Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация,припомнят от МВР.


Още от категорията

Хеликоптер гаси над с. Розино, огънят настъпи навътре в планината

Три захода с гасене отвисоко, с вероятност за поне още един, вече е направил специализирания хеликоптер над разрастващия се горски пожар над карловското село Розино.  Огънят окончателно е локализиран и отведен далеч от селото, но стихията е тръгнала неудържимо към същинската част на планината, подпомогната от силния вятър , съобщи за Радио Пловдив..

публикувано на 02.08.21 в 19:14

Предимно млади хора колабират от жегата в Пловдив

Четири случая на припаднали от летните горещини са регистриани през деня в Пловдив и региона. Хората стават все по-разумни, но приемат и с усмивка жегите.  Обявените и достигнати на места 42 градуса по Целзий са далеч от температурните рекорди.   От Центъра за спешна медицинска помощ уточниха, че потърпевши от горещата вълна днес са..

публикувано на 02.08.21 в 16:50

Голям горски пожар бушува над карловското село Розино

Голям горски пожар лумна по обед в гористата местност над карловското село Розино. По неизяснени засега причини е пламнала борова гора, а пламъците  заплашват да обхванат по-широки горски масиви от Стара планина.  Именно затова в момента три пожарни от карловската служба усилено работят за локализирането на огъня, подпомогнати от местни..

обновено на 02.08.21 в 16:47

Съседска свада прерастна в нападение над полицаи

Петима са задържани, а един се издирва след нападение над полицаи във Велинград.  Инцидентът е възникнал снощи около 22.30ч., когато в районното управление е получен сигнал  за шумен междусъседски скандал в района на квартал „Асфалтова база”.   Пристигналият патрул заварил заформил се бой между две фамилии, но когато полицаите опитали да ги..

публикувано на 02.08.21 в 13:32

Емилия Иванова е новият зам.- кмет на община "Родопи"

Емилия Иванова сменя като заместник - кмет на община "Родопи" Владимир Маринов, който беше избран за народен представител в 46-тия парламент. Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов представи днес новия заместник-кмет  пред общинската администрация. Емилия Иванова поема ресора „Строителство, инфраструктура и екология”. „С..

публикувано на 02.08.21 в 12:55