Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пловдивските реформатори искат общ кабинет с ГЕРБ и ПФ без предварителни условия

| обновено на 06.10.14 в 14:54

ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт  могат да  реализират съвместно дясно управление,  заяви избраният за депутат от РБ в  града  д-р Димитър Шишков.

По думите му  изборните резултати  са  „една  страхотна победа за десницата в Пловдив” и РБ  нямат разлика във „вижданията си”  с ГЕРБ.

Той  добави, че очакват покана за преговори с партията на Борисов без да поставят условия.  Ако обаче ГЕРБ не удържат на обещанията си  и откажат  пътя на неотложните обществени реформи,  то РБ  категорично ще откаже сътрудничество с тях,  предупреди  Димитър Шишков.

В Пловдив Реформаторите взеха 9.53% подкрепа.
Още от категорията

Населението на България пада под 5 млн. души до 2040 г.

Населението на страната ни пада под 5 милиона души до 2040 г., което е с 50 години по-рано спрямо прогнозите на НСИ. Приблизително една пета от населените места у нас пък ще се обезлюдят.  Това сочат прогнозите на проф . Надежда Илиева , ръководител Секция “Икономическа и социална география” към БАН. Според нея най-засегнати от процеса..

публикувано на 29.11.23 в 16:05

Децата ни излизат от училище без историческа памет

България има огромен проблем с образованието, пише конституционният съдия проф. Атанас Семов в свое отворено писмо до просветния министър. Учебниците са подложени на Баташко клане, в нито една програма не се споменават думите „Родина“ и „Отечество“, отбелязва университетският преподавател и пита какви мерки се предприемат за спиране на..

публикувано на 29.11.23 в 15:01

Спешни мерки за намаляване на сърдечните заболявания

Да се намали с 30% предотвратимата смъртност от сърдечно-съдови заболявания до 2030 година. По този показател България оглавява негативната статистика на Европейския съюз.  Водещите приоритети, свързани с намаляването на този вид заболявания са записани в Националния план за сърдечно съдово здраве . Той е изготвен от Дружеството на кардиолозите в..

публикувано на 29.11.23 в 10:11

Дълговете на Пазарджик са от 15 години, но общината още работи

Пет дни след като новоизбраният кмет на Пазарджик Петър Куленски обвини предишното ръководство в редица нарушения, дългогодишният градоначалник Тодор Попов, който управляваше общината в продължение на 16 години, даде нарочна пресконференция, за да отговори на обвиненията.  Община Пазарджик е "на червено" с 10 милиона лева " Оставил съм..

публикувано на 28.11.23 в 14:11

Губим в дългосрочен план при продажба на държавна земя

Страната ни би загубила в дългосрочен план от продажба на държавна земя. Това коментира Живко Живков, новият изпълнителен директор на Асоциацията  на земеделските производители в България, по повод идеята да бъдат вкарани 340 млн. лв. в бюджета като се продаде ⅕ от Държавния поземлен фонд. За нея стана ясно от изказване на земеделския..

публикувано на 28.11.23 в 10:47