Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков избра Брюксел, 13/13 отива на жълтите павета

Николай Бареков ще остане евродепутат и се отказва да бъде народен представител в българския парламент, потвърдиха от "България без цензура". 

Централната избирателна комисия е одобрила днес заявленията му, с които  отказва да бъде обявен за депутат от Пловдив и Варна, където партията му спечели по едно депутатско място. Така от родния му град влиза като народен представител Ана Баракова, която с префернция изместни от втората позиция Дяко Дяков. Баракова е учител по биология в СОУ "Найден Геров"
От морския град трябва да влезе Георги Ковачев. 

Като причина за решението си да остане евродепутат Бареков посочи натискът, който консерваторите са оказали върху него да бъде един " от водещите членове на Европейския парламент в Комисията по енергетика, както и в делегацията на ЕС, която преговаря с Русия и Иран".

Той съобщи, че ще открие свои приемни в Пловдив и Варна. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Влаковете от Елин Пелин са насочени през Карлово

Преустановено е движението на влаковете в района на гара Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причината е пожара в склад за фойерверки край Елин Пелин. Влаковете по направление Бургас-София и София-Пловдив-Варна се пренасочват през Карлово  Пътниците, пътуващи във влакове от Пловдив и Вакарел до Искър, и от Искър до Септември, ще бъдат..

обновено на 26.07.24 в 10:35

Кметът Костадин Димитров желае успех на пловдивските олимпийци

Кметът Костадин Димитров към пловдивските олимпийци: Вие сте пример и гордост за нашия град! В навечерието на предстоящите Олимпийски игри в Париж кметът на Пловдив Костадин Димитров отправи специално обръщение към пловдивските представители на най-големия спортен форум в света.  Това са:   Кирил Кирилов – стрелба, Пламена Миткова – лека..

публикувано на 26.07.24 в 10:35

Стартират поръчките за новите сгради на три училища в Пловдив

Обществените поръчки за строителството на новите сгради на Математическата гимназия, СУ "Патриарх Евтимий" и ОУ "Княз Александър Първи", за които Община Пловдив спечели финансиране от МОН, ще бъдат обявени до десет дни. С изграждането им ще бъдат решени много наболели и стари проблеми на града, това заяви ресорният заместник-кмет Владимир Темелков...

обновено на 25.07.24 в 14:40

Съдът нареди ново общо събрание да реши ще има ли кариера над Горнослав

Административният съд в Пловдив задължи кмета на община Асеновград да насрочи и проведе ново общо събрание в село Горнослав. Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав Решението идва, след като бившата кметица на селото Ели Корбетова заведе дело, в което твърди, че проведеното на 3 юли общо събрание е незаконно. На него..

публикувано на 25.07.24 в 14:39

Дърва за огрев пламнаха в Асеновград

Гараж до двуетажна къща горя около девет часа сутринта на ул. "Асен Карастоянов" в Асеновград. В района се образува гъст дим.  Два екипа от пожарната са потушили огъня за около 2 часа. При инцидента няма пострадали. От пловдивската пожарна уточниха, че в гаража са били струпани дърва за огрев и боклуци, които са пламнали. Съседи и пожарникари са..

публикувано на 25.07.24 в 11:52