Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епидемията от ебола отлага Купата на африканските нации

Правителството на Мароко поиска отлагане на турнира за Купата на африканските нации по футбол заради епидемията от ебола. Турнирът трябва да се проведе по програма в Мароко от 17 януари до 8 февруари 2015 година.

Министерство на младежта и спорта в Мароко официално поиска от Африканската футболна конфедерация турнирът да бъде отложен за неопределено време. Мароканска делегация ще проведе среща с представители на Африканската футболна конфедерация другия месец, на която ще бъде дискутирана ситуацията. На този етап обаче от футболната централа на Африка не планират отлагане на събитието.

Повече от 4000 души са умрели от вируса ебола, съобщиха от Световната здравна организация. Либерия, Сиера Леоне и Гвинея са най-засегнатите страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39

Хебър приема Ботев на стадион Христо Ботев

Мачът между Хебър и Ботев ще се играе на стадион „Христо Ботев“. Информацията бе потвърдена  от щаба на Хебър и от Душан Керкез. В неделя от 21:15 ч. Хебър приема жълто- черните, но заради ремонт на тревното покритие на стадиона в Пазарджик, отборът не може да играе там. Затова ще домакинства на Ботев на „Колежа“. Има малка вероятност и мачът да..

публикувано на 13.08.24 в 09:58