Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова рокада в "Пловдив-2019", отстраниха Джема Барух

| обновено на 23.10.14 в 16:07
Фотоколаж: Силвия Петрова

Натоварената работа не позволи на Джема Барух да  опознае Пловдив. Това заяви  председателят на  управителния съвет  на „Пловдив” 2019 проф. Даниела Дженева. Управителният съвет на фондация "Пловдив 2019" освободи Барух от поста изпълнителен директор поради реорганизация на структурата на фондацията.Рокадата  бе обявена в писмо до медиите късно снощи. 

Пред Радио Пловдив Дженева подчерта,че Фондацията навлиза в нов период, когато преките задачи и приоритетите за 2015 година трябва да бъдат ясно определени. Качествата на Барух са безспорни, но новата ситуация налага нови  изисквания към фигурата на изпълнителния директор.   

Дженева допусна, че са възможни и други промени, без да назовава персонално лица, като поясни, че структурата на фондацията трябва да стане по-оптимална и адекватна на новата ситуация. Поредицата от смени в ръководството  Дженева коментира с думите.

Джема Барух не бе открита за коментар, а кметът на Пловдив Иван Тотев отказа  да се ангажира с позиция за смяната с аргумент, че думите му могат да бъдат изтълкувани като политическа намеса.За новините Веселина Пеева 

Припомняме, че изненадвощо снощи бе съобщено, че Управителният съвет на фондация „Пловдив 2019” е освободил Джема Барух от поста изпълнителен директор "поради реорганизация на структурата на фондацията".

От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ”  -  сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на „Пловдив - 2019” в съобщение до медиите.

 Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив - 2019” от самото му създаване- съобщават още от фондацията. Освен че вече е заемал тази длъжност, Кьорленски добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година. Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната. Пламна гората до язовир "40 извора" "Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме..

публикувано на 30.07.24 в 16:24

Пилонът на Рожен се нуждае от спешен ремонт

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт, съобщава БГНЕС Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, а между отделните елементи на основата вече са се образували пукнатини, в които свободно може да влезе човешка длан. Покрай плочите е..

публикувано на 30.07.24 в 15:09

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността "40-те извора". Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня, както и борова гора. Ограничен е..

обновено на 30.07.24 в 14:57

Пожар затвори пътя Баня - Васил Левски - Ведраре

Пожар пламна в стърнища и обхвана широколистна гора, сухи треви и храсти край пътя между Баня и селата Васил Левски и Ведраре. Сигналът е получен в полицията около 13.30 ч. Заради задимяването на пътя движението по него беше спряно, а екипи на полицията пренасочват автомобилите през Карлово.  7 екипа огнеборци се борят с пожара, развиващ се на площ..

публикувано на 30.07.24 в 14:21