Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 500 и 1000 лева работна заплата за млад специалист

Между 500 и 1000 лева варират работните заплати, които фирмите предлагат за млади специалисти и стажанти. Това стана ясно по време на „Ден на кариерата” в Технически университет-Пловдив. Едно от най-важните условия е добро владеене на чужд език. 

Голяма част от работодателите търсят студенти за стажантските си програми. Чрез тях се дава възможност за придобиване на допълнителна квалификация, а с нея нарастват шансовете за постоянна работа след завършване на висше образование. Най-голямо е предлагането за програмисти. За тази специалност работната заплата е между 800 и 1000 лева, но с възможност за увеличение.

Подборът на персонал в последните години е затруднен. Причината е качеството, което се предлага на пазара на труда. Кандидатите за работа признават, че разчитат на допълнително обучение във фирмите. Част от студентите смятат да се реализират в чужбина, тъй като там условията са по-добри.

55 български и чуждестранни компании участваха тази година в шестото издание на “Ден на кариерата”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бус се преобърна на пътя Пловдив-Асеновград

Огромно задръстване се е образувало на входа на Пловдив откъм Асеновград заради преобърнат бус.  Инцидентът е станал преди минути на последното кръгово на Асеновградско шосе. Няма данни за пострадали при инцидента. На мястото има полицейски екип. 

публикувано на 22.05.24 в 10:58

На полигона в Анево унищожават бракувани боеприпаси

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ – Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево.  От община Сопот уточняват, че утилизацията ще стане от 9.00 до 15.00 ч. и напомнят, че за това време се забранява влизането на хора, животни и техника в района. 

обновено на 22.05.24 в 09:10

Институциите в Пловдив обсъждат пътната безопасност

„Пътна безопасност“ е темата на кръгла маса, която ще се състои в сгрдата на Облстната дирекция на МВР в Пловдив  на ул. Княз Богориди 7 . По покана на старши комисар Георги Чергов в дискусията ще участват административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури и представители на неправителствени организации с ангажимент по темата...

обновено на 22.05.24 в 09:07

В УМБАЛ "Св. Георги" спасиха живота на две бременни жени с тежки усложнения

Две бременни пациентки с тежки усложнения и опасност за живота са спасени в  Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Едната жена е от Пловдив, другата от Смолян и вече са вън от опасност, благодарение на екипите от гинеколози,  анестезиолози и реаниматори, съобщават от лечебното заведение.  И  двете бъдещи..

обновено на 22.05.24 в 09:07

В Асеновград решават за двойно увеличение на туристически и други такси

Община Асеновград предлага почти двойно да бъдат увеличени таксите за вход в емблематични туристически обекти. Предложението ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент.  То предвижда за вход в Асеновата крепост да се плаща 8 лева, вместо досегашните 4 лв., а ученици, студенти и пенсионери ще влизат там срещу 5 лева, а не както досега..

обновено на 22.05.24 в 09:07