Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт за юбилея на АМТИИ

| обновено на 24.10.14 в 09:41

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще отбележи тази вечер 50-годишнината от своето основаване с тържествена гала-вечер и концерт в Градския дом на културата „Борис Христов”. 

Участие в концерта ще вземат академичният хор на академията, хор Гаудеамус, симфоничният оркестър, преподаватели и ученици на АМТИИ.  

Преди тържественото честване Духовият оркестър на Академията ще изнесе концерт пред сградата на Общината, а от 17 часа ще свири и пред Градския дом на културата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доброволци възстановяват църквата и параклиси в Бачково

Вече няколко параклиса са напълно обновени и са се превърнали в приятно място за отдих.  Доброволци и кметство в асеновградското село Бачково реставрират стари параклиси край населеното място. В последните години няколко божии храмове са били обновени, което е допринесло за съхранението им и вече се посещават от местни и гости. В близост до..

публикувано на 19.08.24 в 07:38

Фестивалът "Творците" започва в Стария град

В Пловдив стартира международният фестивал  ТВОРЦИТЕ  – продължение на набралия полезна сила в годините пленер  ТВОРЕЦЪТ , който се провежда вече 15 години (от 2008 г.) като проект и под егидата на Ротари клуб Пловдив-Пълдин. За 2024 г. фестивалът е важна част от годишния план на Клуба. Първи фестивал "Творците" през август в Пловдив..

публикувано на 19.08.24 в 07:17

В Пловдив се открива Биенале на съвременното изкуство

Днес, на 19 август, в Аграрен университет Пловдив се открива Биенале на съвременното изкуство 2024 , с куратор Мария Аргирова, организирано от фондация "Изкуство през вековете".  Биеналето обхваща три локации: Аграрен университет - Пловдив, Галерия "ДПХ" (бул. "Цар Борис IIIОбединител" 153) и културен център "Елизиум" - на ул. "Душо..

публикувано на 19.08.24 в 06:48

В "Срещите" за радостта и тъгата, спомена и надеждата

"И да започнем отначало" - така поетът завършва мемоарите си. Как така отначало? И защо Недялко Йорданов казва: "Такъв те искам мой живот- един и същ, един и същ многократно". В "Срещите" един разговор отпреди 7 години, разговор пълен с хумор, носталгия и мъдрост. Чуйте цялото предаване в звуковия файл.

обновено на 17.08.24 в 10:45

In Memoriam

На 92- години почина Цветана Кавалджиева, чийто професионален път е изцяло свързан с Радио Пловдив. Тя беше дългогодишен журналист и негов заместник-главен редактор, преди да се пенсионира.  Погребението ще бъде утре от 11 часа на Рогошките гробища. Радио Пловдив изказва съболезнования на близките й. 

публикувано на 15.08.24 в 14:01